'Cabrera màgica', l'activitat destacada d'aquesta setmana

‘Cabrera màgica’

La nova proposta de Carlos Garrido Escènic

Un viatge a la Cabrera màgica és la nova proposta de Carlos Garrido Escènic. Aquesta activitat combina l’aventura històrica i la paisatgística. Es tracta d’un itinerari amb barca que evoca les principals llegendes de l’arxipèlag de Cabrera, des de les històries dels presoners francesos del segle XIX fins a les històries de fantasmes, monstres marins, de naugrafis i crims. Durant la travessia, l’actor Xavi Núñez llegirà i escenificarà fragments del llibre Cabrera màgica, escrit per Carlos Garrido mateix. Per la seva banda, la cantant mallorquina Mariona Forteza interpretarà cançons relacionades amb l’illa, mentre que Garrido explicarà els detalls de cada un dels indrets.

Sortida des de ses Salines (moll de la Colònia de Sant Jordi).

Dissabte 2 a les 15 hores. Preu: 45 euros per persona.

Paisatges del folk a l’electrònica

Concert en directe

El duet valencià format per Estela Tormo i Lídia Vila oferiran un concert en el qual exploraran les arrels del folk, de la sonoritat del pop i ambients d’electrònica.
Casa Museu Llorenç Villalonga (carrer Bonaire, 25. Binissalem).

Dissabte 2 a les 12 h. Gratuït.

The Lessbeats - The Beatles cover band

Homenatge als Beatles

The Lessbeats és la nova reeixida banda de Mallorca de fidels i animades versions de la primera, fresca i esplendorosa època de The Beatles, que en aquell moment només es feien acompanyar dels seus instruments i les seves veus. José M. (McRoyal), Carlos (La Granja), Juanjo (The Zinedines) i Quico (Pallasso) formen aquest quartet mallorquí, que aconsegueix que qualsevol festa o celebració es converteixi en un autèntic revival en so i actitud dels primers anys de la dècada dels 60, per a tots els gustos. Tots els seus membres han tingut l’ocasió i sort d’haver actuat en el mític The Cavern de Liverpool, bressol dels seus admirats i imitats John, Paul, George i Ringo.

La Movida Cafè Concert (c/ Albo, s/n. Local 1. Palma).

Dissabte 2 a les 23.30 h. 10 euros.

Miranda Jazz Combo

Cloenda

El Teatre del Mar tanca la seva temporada musical de primavera amb el tradicional concert d’una de les bandes de jazz més conegudes de la cultura balear. El públic podrà gaudir d’un gran espectacle de música en directe amb ritmes dinàmics i atrevits.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor. El Molinar. Palma).

Dissabte 2 a les 21 h. 14 euros.

Volvox Brothers

I Victòria Maldi

Són quatre germans: Gabriel, Liam, Raphael i Noam Bleuse. La seva passió és la música. Varen
començar amb una formació de música clàssica, però de seguida varen descobrir el rock i des de llavors no se n’han desenganxat. Són els Volvox Brothers, una formació nascuda fa tres anys que ara estrena el seu primer disc, Land of Peace. Els acompanyarà en l’actuació la mallorquina Victòria Maldi.

Mar i Terra Espai de Cultura (carrer de Sant Magí, 89-91, Palma).

Dissabte 2 a les 20.30 h. A partir de 6 euros.

Etzel i Orquestra

Música clàssica

Etzel és un cor de cambra mixt creat pel seu director, Martí Sàez, i format per cantants de la zona nord de Mallorca. El seu objectiu és gaudir de la música coral i difondre amb rigor l’extens repertori coral existent. Ara es presenta a l’església de Monti-sion de Pollença acompanyat d’orquestra, amb un programa dedicat a les obres d’Antoni Vivaldi.

Església de Monti-sion de Pollença.

Dissabte 2 a les 22 h. Gratuït.

‘Dos pájaros a tiro’

Homenatge a Sabina i Serrat

El grup Y Sin Embargo i el cantautor de Felanitx Valentín Mendoza s’uneixen per rememorar la gira Dos pájaros de un tiro de Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina, que ara es presenta en format de cafè concert. La gira, que va tenir lloc el 2007 amb més de 70 concerts a Espanya i Sud-amèrica, es va plasmar en un disc en directe gravat en els concerts de Madrid.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17. Peguera, Calvià).

Dissabte 2 a les 19 h. Entrades anticipades, 15 euros; a taquilla, 18.

‘Homenatge a Baltasar Samper (1888-1966)’

Aniversari

Concert en homenatge al músic i compositor mallorquí Baltasar Samper i Marquès en el 130è aniversari del seu naixement. Samper (Palma, 1888 – Ciutat de Mèxic, 1966) va ser un estudiós de la música popular. El concert serà presentat per Amadeu Corbera, amb la intervenció del tenor Antoni Aragó, el duet Blanco-Cortès (piano a quatre mans) i el Cor Ciutat de Mallorca, dirigit per Joan Laínez.

Museu de Mallorca (carrer de la Portella, 5. Palma).

Diumenge 3 a les 12 h. Entrada lliure amb invitació.

Plenum Organis Festival

Concert d’orgue

La parròquia de Sant Andreu, a Santanyí, ofereix un concert d’orgue els dimecres i dissabtes a les 12.30 h. Aquest orgue és un dels millors d’Europa i el va construir Jordi Bosch en el segle XVIII. El concert és gratuït. No obstant això, tots els donatius que es rebin aniran destinats a la conservació i restauració de l’orgue, i a l’organització del festival.

Parròquia de Sant Andreu (plaça Major, 31. Santanyí).

Dissabte 2 a les 12.30 h. Entrada gratuïta.

‘¡Quien tuvo retuvo!’

Faemino y Cansado

Carlos Faemino i Javier Cansado, després de més de tres dècades fent riure, tornen a pujar en un escenari amb un espectacle caòtic en l’estructura i amb una posada en escena austera. Faemino y Cansado no abaixen la guàrdia i es mantenen esmolats i ferotges, savis i incontestables.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma).

Dissabte 2 a les 21 h. A partir de 24 euros.

Teatre Principal de Maó (costa Deia, 40).

Diumenge 3 a les 19 h. 18-24 euros.

‘Dirty Dancing’

Musical

Dirty dancing és un clàssic del cinema dels anys 80 protagonitzat per Jennifer Grey i Patrick Swayze que es trasllada al teatre convertit en musical. És un dels espectacles contemporanis de més èxit. Dirigit per Federico Bellone, aquest musical conté cançons com Hungry eyes, Hey! Baby!, Do you love me i The time of my life.

Auditòrium (passeig Marítim, 18).

Dissabte 2 a les 18.30 h i a les 22.30 h; diumenge 3 a les 17 h. Preu: a partir de 24 euros.

‘Voronia’

Dansa contemporània

Formada el 2005, la companyia La Veronal està formada per artistes procedents de diferents disciplines com la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura. En els seus espectacles, que solen titular-se com llocs concrets del món, cerquen nous llenguatges escènics per poder expressar els seus missatges. ‘Voronia’ és una fosca cova situada a Geòrgia, però també el nom del seu nou muntatge. Hi reflexionen sobre la moral i la religió utilitzant una espècie d’al·legoria de l’infern. La desconstrucció dels moviments i la superposició d’imatges serveixen per crear un univers sorprenent.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2 A).

Dissabte 2 a les 20 h i diumenge 3 a les 18 h. Preu: a partir de 10 euros.

Ibiza Film Festival

Sessió de curts

L’Eivissa Film Festival presenta en aquesta edició 15 títols internacionals en competició. Una secció
important serà la Balearic Spirit, en la qual competeixen solament curtmetratges realitzats a les Illes Balears, entre els quals se seleccionarà un guanyador que s’unirà als cinc vencedors d’Eivissa Shorts. Els tres curts que concursen en aquesta secció seran: Una nit en el cau de l’Àngel: Trobades a Eivissa, d’Hèctor Escandell; Dt. Belle, d’Antoni Caimari, i Background, de Toni Bestard.

Can Jeroni (C. de sa Talaia, s/n. Eivissa).

Dissabte 2 a les 20 h.

‘Historias, espejismos y verdades de Palma’

Una ruta per la història de la capital balear

Tour Teatre organitza aquesta ruta guiada i teatralitzada pel centre antic de Palma de la mà d’un
personatge amb dots especials. Aquesta activitat es du a terme durant tota la temporada de primavera i estiu, i durarà fins al mes de novembre. Historias, espejismos y verdades de Palma comença a les 20 h a la plaça de Santa Eulàlia i acaba una hora i mitja després en el mateix lloc. Durant la ruta, mitjançant canvis d’escenari, vestuari i estris, els assistens reviuran episodis de la història de Palma i cobraran vida alguns dels personatges il·lustres de la societat mallorquina. Una manera diferent, divertida i il·lustrativa d’acostar-nos a la història i als mites de la ciutat. L’equip de Tour Teatre està format per dues guies oficials ‘actoritzades’, paraula que han inventat perquè els apassiona el teatre com a mitjà de comunicació per transmetre la història.

Plaça de Santa Eulàlia de Palma.

Dissabte 2 a les 20 h. A partir de 12 euros.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF