ART

Vídeoobres que inspiren olors

La mostra visual i olfactiva 'Reproductibilitat 2.2' s'inaugura a Es Baluard

Es Baluard estrena una nova exposició formada per 14 obres de videocreació i que proposen una doble percepció. D'una banda, la visual; i de l'altra, l' evocació olfactiva que inspira cada peça i que produeix en la memòria del subconscient. Aquest projecte és una nova col·laboració d'Es Baluard amb un col·leccionista privat, en aquest cas el 'olorVISUAL', d'Enresto Ventós.

'Reproductibilitat 2.2. colección olorVISUAL' està comissionada per Nekane Aramburu i les obres que reuneix varen ser creades entre els anys 2002 i el 2014 pels artistes Eugenio Ampudia, Daniel Canogar, Stephen Dean, Carlos Irijalba, Clare Langan, Antoni Muntadas, Charles Sandison, Amparo Sard, Martín Sastre, Hiraki Sawa, Zhou Tao, Ángel Vergara, Tim White-Sobieski i Carla Zaccagnini.

La part olfactiva agafa força al final del recorregut amb un espai de mediació, que ha comptat amb la col·laboració de l' ONCE. Es tracta d'una àrea amb potets petits que contenen les essències relacionades amb cadascuna de les peces de l'exposició, segons el vincle establert per Ernesto Ventós amb cadascuna d'elles. Així mateix, també hi figuren els textos que el col·leccionista va demanar als autors, i que podran llegir-se alhora a les cartel·les identificatives de l'obra.

Es Baluard inaugurarà aquesta mostra aquest dijous, 20 d'octubre, a les 20 hores. És la sisena entrega de la sèrie 'Reproductibilitat', d'Es Baluard, i la tercera dedicada a la imatge en moviment, després de les de la col·lecció Macba i la revisió de les obres de Narcisa Hirsch.

L'exposició tindrà les següents activitats paral·leles:

  • 20 d’octubre a les 19 h, visita exclusiva per a Amics d’Es Baluard.
  • 22 i 29 d’octubre, 5 i 12 de novembre de 2016 a les 11.30 h, taller per a famílies 'Què t’ensumes', projecte en col·laboració amb Herbolario Navarro.
  • 19 i 26 de novembre, 3 i 10 de desembre de 2016, i 14 de gener de 2017 a les 11 h. Taller per a famílies 'Amb un pam de nas!'.
  • 13 de desembre, de les 16 a les 20 h. 'Aproximación al videoarte 2. Un recorrido guiado por Carlos T. Mori'. Curs intensiu, gratuït.
  • 28 i 29 de desembre de 2016 a les 10.30 h, taller per a padrins i néts 'Un petit bosc aromàtic'. Projecte: Tatiana Sarasa. OPENstudio79.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF