Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda cultural de l'ARA Balears

'Cançó per tornar a casa'

T de Teatre

La companyia T de Teatre estrena el seu dotzè espectacle, Cançó per tornar a casa. Es tracta d'un text escrit i dirigit per Denise Despeyroux, una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. El muntatge narra la història de tres exactrius, unides per l'èxit i separades pel fracàs, que es retroben després de vint-i-cinc anys. Les tres es topen amb un hipnotitzador, un fugitiu de la justícia que adopta la falsa identitat d'un dramaturg escocès, a qui encarreguen un nou espectacle que els retorni l'èxit. A partir d'aquí, brollen els retrets, les crisis d'identitat, les noves oportunitats... Tot barrejat amb molt d'humor i tocs de drama.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 8 de febrer, a les 20 h. 8-25 €.

MÚSICA

Eva Fernández Trio

'Yo pregunto' 

Amb el disc Yo pregunto, Eva Fernández Trio ret homenatge a la poesia d'artistes com Alfonsina Storni, Alfonso Costafreda, Alejandra Pizarnik i Julio Cortazar. "Els poemes que formen el disc van ressonar tan fort quan els vaig llegir que vaig haver de començar a cantar-los", explica l'autora a la contraportada del disc. Josep Munar fa tàndem compositiu amb Eva Fernández a l'hora de musicar aquests poemes units per la premissa estilística menys és més, mentre que el jove bateria Enric Fuster és l'encarregat de descarregar la rítmica impecable i necessària per a aquest projecte.

Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n). Dissabte, 8 de febrer, a les 19.30 h. 10€.

Film Symphony Orchestra 

John Williams 

La Film Symphony Orchestra, orquestra simfònica líder en música de cine, presenta la seva nova gira de la mà del director Constantino Martínez-Orts, després de més de 50 concerts. La FSO Tour 2019-2020 inclou alguns dels temes més coneguts del compositor guanyador de cinc Oscar, John Williams, com ara les bandes sonores d' Interestellar, Aladdin, Amelie, Pirates del Carib, Jurassic World i Retorn al futur.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte, 8 de febrer, a les 19.30 h. 35-65 €.

Studium Aureum 

Clàssica 

La Fundació Studium Aureum ofereix el cinquè concert de la temporada amb el títol de Viena, del Classicisme al Romanticisme, en el qual s'interpretaran obres de Haydn, Beethoven i Schubert. En el recital hi participaran Antonio Aragón, com a solista, i Noemí Dalmau i Andreu riera, al piano, i estarà dirigit per Carles Ponseti. Aquest recull d'obres clàssiques s'inspira en la Viena de final del segle XVIII i principi del XIX, moment en què la música va ser transportada de les esglésies i els palaus dels nobles als teatres, sales de concerts i cases de la nova burgesia.

Conservatori de les Illes Balears (carrer d'Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dilluns, 10 de febrer, a les 20.30 h. 20 € entrada general i 10 € per a estudiants.

Francisco Fullana 

Violí 

El violinista Francisco Fullana presenta el seu disc L'ombra allargada de Bach, amb motiu del XIII Festival Internacional de Música Clàssica Pianino. El mallorquí interpretarà peces de Johann Sebastian Bach, Niccolò Paganini, Fritz Kreisler, Eugène Ysaÿe i Isaac Albéniz.

Cartoixa de Valldemossa (plaça Cartoixa, s/n. Valldemossa). Dimarts, 11 de febrer, a les 19.30 h. 20 €.

Festival Jazz Palma 

Avisai Cohen 

El setembre de 2016 la formació de jazz Avishai Cohen Trio i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears es trobaren sobre l'escenari de la sala Gran del teatre Principal. El resultat va ser enlluernador per tot el públic assistent. Ara, es tornaran a retrobar al mateix escenari amb motiu del Festival Jazz Palma. El concert promet oferir una fusió musical única amb les dosis justes del jazz més personal d'aquest grup israelià i la precisió i magnificència de la nostra Simfònica.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dijous 13 a les 20 h. 8-35 €.

Sergio Dalma

'30... y tanto' 

Sergio Dalma celebra tres dècades de carrera amb el projecte 30... y tanto, en format disc i gira, amb el qual commemora la seva trajectòria amb un nou enfocament dels seus èxits sense deixar passar l'oportunitat de presentar nova música als seguidors. El 2019 es varen complir tres dècades d'ençà que Dalma inicià la carrera. Amb aquest nou treball, presenta noves versions dels seus clàssics més coneguts seleccionats pel mateix cantant. Bailar pegados i Solo para ti són alguns dels temes que formen part del repertori.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dijous 13 i divendres 14 a les 21 h. 36-70€.

TEATRE

'Ginoide' 

BAAL 

BAAL des de 2013 ha creat tres espectacles ( Travelling, Crotch, MiraMiró), que han girat per mig món i han guanyat diversos premis. Formada per Catalina Carrasco –ballarina i coreògrafa– i Gaspar Morey –científic, biomecànic, tecnòleg i performer–, ha aconseguit un llenguatge que no deixa de sorprendre i emocionar. Ginoide és un espectacle edificat a partir d'un llenguatge que traspassa la normativitat i fuig del convencionalisme i del conformisme mitjançant la creació de noves vies d'expressió a través de la conjunció de la dansa, la performança, el teatre i la tecnologia.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 8 a les 21.30 h i diumenge 9 a les 18 h. 15 €.

'Losers' 

Clara Ingold 

La companyia Cultural-ment porta l'obra Losers, protagonitzada per Clara Ingold i Rodo Gener. Aquesta obra, dirigida per Marga López, és una comèdia romàntica en què Sandra (Clara Ingold) interpreta una fadrina que s'acosta als quaranta però es troba tan perduda com quan en tenia 15 i cerca l'amor desesperadament. Carles (Rodo Gener), que també passa la quarantena, acaba de ser abandonat per la seva al·lota i també cerca l'amor per tots els racons, fins i tot a internet, encara que ho trobi de perdedors. Tot canvia quan la protagonista entra a la botiga de mòbils on ell fa feina per donar de baixa el mòbil de la seva mare morta.

Església del Figueral (carrer del Marquès de Bèlgida. Marratxí). Dissabte 12 a les 19 h. Gratuït.

'Amarg' 

Rafel Gallego 

Amb Amarg, el dramaturg Rafel Gallego posa sobre l'escena la darrera nit de Federico García Lorca abans de ser afusellat per les seves idees "modernes". Aquesta peça és una aproximació al mite, al poeta, al viatger, al dramaturg, a l'amic, a l'enamorat, i a tots els que escriuen, viuen i estimen amb passió. Amb la direcció de Pep Ramon Cerdà i interpretada per tres dones: Marina Nicolau, Ona Borràs i Núria Fiol, Amarg ret homenatge a tots aquells que decidiren viure lliures i ho pagaren car.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Divendres, 14 de febrer, a les 20 h. 10 €.

ALTRES

'NTMEP' 

Comèdia 

Després de deixar enrere la gira No te metas en política, Miguel Maldonado i Facu Díaz tornen amb un nou espectacle de comèdia que recull i amplia l'esperit alternatiu i crític amb què fa més de cinc anys que treballen junts. El nuevo tour, nom amb què han batejat el nou xou en un gest d'originalitat i frescor, demostra com és de fina la línia que separa els conceptes "polític" i "frívol".

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 8 a les 21 h. 17,50-19,50 €.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF