Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Teatre, música, dansa i molts més espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida

Veu, guitarra i piano

Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida lideren diferents projectes propis i transiten per múltiples sendes creatives que van més enllà de la música. Ambdós sentien que era el moment de posar en comú una d’aquestes recerques, de manera orgànica, i sense més pretensió que la de descobrir-se a les cançons i parlar a través d’aquestes d’un moment artístic i vital. D’ençà que l’estiu de 2018 Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida oferiren el primer concert en el marc del Festival de Peralada, el duet ha anat creixent com una bolla de neu que s’alimenta de tot el camí que ha anat recorrent. Sense començament concret ni final estudiat.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Divendres, 20 de setembre, a les 20 hores. De 15€ a 35€.

TEATRE

‘Perdidos en Cabrera’

Carlos Garrido Escènic

Carlos Garrido Escènic es desplaça fins a Cabrera per dur-hi a terme aquest espectacle. Es tracta d’un recorregut per l’illa, amb interpretacions teatrals de l’actor Rodo Gener i la música de Mariona Forteza. Els assistents navegaran fins a l’illa a primera hora de l’horabaixa i, una vegada allà, comença la ruta. S’hi explicaran les principals històries relacionades amb el lloc: l’existència d’un monestir paleocristià, el pas dels pirates, l’episodi de presoners francesos, llegendes, fantasmes i altres.

Sortida des de Marcabrera (carrer Gabriel Roca, 20. Ses Salines). Dissabte 14 a les 15 h. 45 €.

‘Una flor no fa estiu’

Versió de ‘La flor romanial’

Salvador Miralles i Sebastià Adrover signen la dramatúrgia i interpretació d’aquesta versió lliure de 'La flor romanial', una de les rondalles més dramàtiques que va recollir Antoni Maria Alcover. Parla de tres germans que es veuen obligats a anar-se’n de casa per cercar la flor romanial, després d’una ferida mortal que sofreix son pare. Aquesta flor, diu la saviesa popular, tot ho cura.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 14 a les 20 h i diumenge 15 a les 19 h. 8 €.

'Jekyll & Hyde’

Musical

L’estrena a Broadway va tenir lloc l’any 1997, i només tres anys després va obrir les portes a Espanya, incorporant-hi temes musicals que no apareixen en la versió original i desenvolupant una posada en escena completament original. L’escenografia ha estat construïda amb la voluntat de crear l’atmosfera victoriana del Londres més tenebrós. L’espectacle consta de més de 150 vestits d’època i la música, guanyadora de diversos premis nord-americans, està composta d’autèntics 'singles' i interpretada en directe per set mestres. Aquest musical va ser estrenat a Madrid l’any 2000 amb Raphael com a protagonista. La producció va durar tres anys en cartell i gira per Espanya.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte 14 i diumenge 15 a les 21.30 h. 38€-45€.

‘Losers’

Cultural-ment

La companyia Cultural-ment presenta 'Losers', una comèdia romàntica poc habitual, ja que no acaba amb la primera besada dels protagonistes, sinó que va més enllà. Què passa després? Ella es diu Sandra i és una fadrina de prop de quaranta anys que està tan perduda com quan en tenia 15 i cerca l’amor desesperadament. El cerca a tot arreu, fins i tot a internet, encara que ho trobi de 'losers'. Clara Ingold i Rodo Gener interpreten aquesta peça creada per Marta Buchaca i dirigida per Marga López.

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Divendres 20 a les 20 h. 10€-12€.

MÚSICA

Natalia Salom & Pedro Mateo

Festival Vila de Santanyí

El Festival internacional de música Vila de Santanyí proposa un concert de la soprano Natalia Salom i el guitarrista Pedro Mateo al santuari de la Consolació. Entre l’ampli repertori que interpretaran, hi ha obres com 'Adela', de Joaquín Rodrigo; 'El majo discreto', d’Enrique Granados; 'Recuerdos de la Alhambra', de Francisco Tárrega; 'Estrellita', de Manuel M. Ponce; 'Canción del árbol del olvido', d’Alberto E. Ginastera, entre d’altres.

Santuari de la Consolació (camí de la Teulera, s/n. Santanyí). Dissabte 14 a les 20 h. Gratuït.

Julian Vaughn

AlcúdiaJazz

Julian Vaughn va néixer i créixer a Saint Louis, Missouri (EUA), una ciutat que és sinònim de bona música, envoltat d’un entorn que el va influir com a músic de jazz. A dotze anys començà a tocar el seu primer instrument, la bateria. Al llarg de la seva carrera musical com a bateria, Vaughn ha tocat amb artistes de renom internacional com B.B. King, Kenny Garrett i James Moody, entre molts altres artistes. Amb ells i amb els seus projectes ha tocat als festivals de jazz més importants del món. En el concert –que forma part del festival AlcúdiaJazz– anirà acompanyat de Rafael Garcés al saxo, Jaume Riera al piano i Marko Lohikari al contrabaix.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Dissabte 14 a les 21 h. 10-12€.

Biel Font

‘Peregrí dels blaus’

El disc 'Peregrí dels blaus' (Blau, 2018) és el primer del palmesà Biel Font en llengua catalana i amb música original. Després dels seus treballs com a Biel Alimanya &TheFolsom Rocker’s, l’artista enceta una nova faceta musical recollint el llegat del seu pare. No és un àlbum d’homenatge, sinó més aviat un ‘disc promesa’: una vella promesa d’enregistrar les cançons compostes pel seu pare, Antoni Pere Font, al llarg de vint anys acompanyades d’il·lustracions fetes per la germana del músic, Marta Font. A més, hi ha les participacions de Marta Elka i Toni Pastor, Joan Frontera (Al-Mayurqa), Víctor Uris i l’Orfeó d’Alaró, entre d’altres.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Diumenge 15 a les 20 h. 5€.

Raphael

‘RESinphónico’

Raphael torna als escenaris per presentar el seu àlbum 'RESinphónico', un híbrid entre la música orquestral i l’electrònica que li ha permès revisitar els seus majors èxits. Aquest treball ha estat gravat als mítics estudis Abbey Road de Londres al costat del productor Lucas Vidal. Després de gairebé 60 anys dedicat a la música, Raphael emprendrà Resinphónico Tour 2019, una extensa gira internacional per interpretar els seus grans èxits acompanyat per orquestra simfònica i els seus músics habituals.

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dimecres 18 a les 21 h. 55-120€.

ÒPERA

‘Tosca Nostra’

G. Puccini

Arriba a Artà una versió per a piano i solistes de 'Tosca', una de les òperes cèlebres de G. Puccini, escenificada amb projeccions i subtítols. Es tracta d’una òpera en tres actes que va ser estrenada el 14 de gener del 1900 al teatre Costanzi i és considerada una de les òperes més representatives del repertori verista italià. La història transcorre a Roma, quan Napoleó venç els austríacs en la batalla de Marengo. Els artistes són Maia Planas (Tosca), Antoni Lliteres (Cavaradossi), Pablo López (Scarpia), Joan M. Muñoz (Angelotti/Sagrestano) i Jesús López (piano).
Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte 14 a les 20 h. 8-15€.

DANSA

‘Set of Sets’

Companyia GN|MC

En la peça 'Set of Sets', la companyia de dansa GN|MC Guy Nader|Maria Campos reacrea la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que inceSsantment desafien la gravetat, com una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i la idea de la persistència.

Auditori de Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa) Diumenge 15 a les 20.30 h. 8-12€.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF