TEATRE

El teatre Principal de Palma anuncia tres noves coproduccions

'La classe', de Sergio Baos; 'Comviure', de Diego Ingold, i 'Mira Miró', de la companyia Baal Dansa, són les obres elegides

El teatre Principal de Palma ha anunciat els tres projectes seleccionats que s’estrenaran dins el darrer quadrimestre de 2017 com a coproduccions. Es tracta de ' La classe', de Sergio Baos, dins la Línia 1, dedicada al teatre de text; ' Comviure', de Diego Ingold, dins la Línia 2, destinada als nous llenguatges escènics; i de ' Mira Miró', presentat amb el títol provisional de 'Cosmos', de la companyia Baal Dansa, que ha estat seleccionat dins la Línia 3, destinada a públic familiar. 

Línia 1

Teatre de text

En la línia 1, s’hi presentaren 12 propostes i el projecte elegit ha estat 'La classe', un text original de Sergio Baos. La comissió, que es reuní el 29 de maig, va estar formada per Carlos Forteza, director gerent del teatre; Mònica Pérez, directora adjunta; Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura; Margarida Troguet, comissària escènica, i Tomeu Amengual, director gerent del Teatre de Manacor. 'La classe' serà dirigida Joan M. Albinyana i interpretada per Rodo Gener i Óscar Muñoz. Serà representada a la sala Petita els dies 9 i 10 de novembre i abans s’haurà pogut veure al Teatre de Manacor.

Línia 2

Nous llenguatges escènics

La línia 2, la dels nous llenguatges escènics, rebé 20 propostes i se n’ha triat 'Comviure'. La comissió, que es reuní el 30 de maig, va estar formada, a més de la direcció del teatre Principal, per Cristina Alonso, coordinadora artística d'El Granero; Guillermo Arazo, director de Programació i Comunicació de Las Naves, i Carme Suárez, cap tècnic de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Alcúdia. Diego Ingold i Joan Fullana s’encarregaran de la dramatúrgia i la direcció de 'Comviure', que es representarà entre el 20 i 24 de setembre, en el marc de Fira B!. Una de les grans novetats d’aquest muntatge és que no s’escenificarà a la sala Petita del teatre Principal, sinó en una casa particular, encara per determinar. Comptarà amb la participació d’actor i actrius com Aina Frau, Joan Bibiloni, Maria Bauçà, Esther López, Sergio Baos, Clara Ingold i Tomeu Blanch.

Línia 3

Públic familiar

Finalment, dins la línia 3, la de públic familiar, amb vuit projectes presentats, s’ha optat per un titulat 'Cosmos', però que finalment s'estrenarà com a 'Mira Miró', de la companyia Baal Dansa. La comissió es reuní el 25 de maig i va estar formada per Josep Policarpo, director del Centro Teatral Escalante de València; Àngela Vallés, gerent del teatre Principal de Maó, i Pere Cortada, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Capdepera, a més de la direcció del teatre Principal. 'Mira Miró' serà dirigit per Catalina Carrasco i serà interpretada per la mateixa Carrasco, Gaspar Morey i Aina Pascual. S’estrenarà el 25 de novembre a la sala Petita, i abans gaudirà d’una residència al Teatre de Capedera.

Aquest diumenge, 18 de juny, l'edició de paper de l'ARA Balears oferirà un reportatge de les tres coproduccions guanyadores. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF