MÚSICA

Els joves de l'Acadèmia Simfònica seran protagonistes del primer concert de temporada

Són un col·lectiu d'estudiants de música que tenen per objectiu viure l'experiència de formar part d'una orquestra professional

L' Acadèmia Simfònica és un col·lectiu d'estudiants de música que té per objectiu viure l'experiència de formar part d'una orquestra professional, a més de rebre classes individuals per part dels solistes de l'orquestra i de participar en grups de cambra. Per aquest motiu, participaran en el primer concert de la temporada aquest dijous, 20 d'octubre, a les 20 h a l'Auditòrium de Palma. Juntament amb la Simfònica, hi interpretaran la 'Tercera Simfonia' de Mahler.

Així, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el director general de Política Universitària i d'Ensenyament Superior, Juan José Montaño; el director del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, Albert Díaz; i Mar Rescalvo, gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, han visitat aquest dimarts Sonoteque, el lloc d'assaig de l'Orquestra, per donar la benvinguda a tots aquests alumnes de l'Acadèmia Simfònica.

La formen un total de 28 estudiants procedents del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (13 alumnes) i de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya ( JONDE). Enguany, els estudiants seleccionats per a l'Acadèmia Simfònica podran participar en un màxim de cinc concerts de temporada: el 20 d'octubre, el 26 de gener, el 23 de febrer, el 20 d'abril i el 18 de maig.

Abans, però, aquest dimecres, 19 d'octubre, a les 13.15 h s'oferiran tres concerts de cambra simultanis per part dels músics de l'Acadèmia Simfònica, que actuaran conjuntament amb músics de l'Orquestra Simfònica en tres llocs molt especials:

- L' Escola de Son Serra (centre d'ensenyament públic que té la música integrada), que participa sovint en els concerts de temporada gràcies al programa d'entrades reduïdes (5€ per a alumnes + 2 adults també a 5€), en aquesta ocasió amb un concert de vent metall.

- L' Hospital Psiquiàtric de Palma, que acollirà una actuació de quintet de vent de fusta.

- El Projecte Home, on actuarà un octet de vent.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF