AUDIOVISUAL

S'estrena 'Ramon Llull', una sèrie d'animació per fer conèixer el savi universal als més joves

La UIB i IB3 coprodueixen el projecte realitzat per la unitat d'Animació i Tecnologies Audiovisuals LADAT

El  LADAT, la Unitat d'Animació i Tecnologies Audiovisuals de la Universitat de les Illes Balears, estrena la sèrie d'animació ' Ramon Llull', un projecte que té com a objectiu divulgar la figura del savi mallorquí entre els estudiants de Primària i Secundària.

La sèrie, formada per set capítols de deu minuts, "té en compte les característiques del públic infantil i adolescent i ofereix una imatge atractiva del personatge i una història en la qual el receptor es pot veure identificat fàcilment", assenyala la UIB en un comunicat.

La història està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament en la seva darrera estada a Mallorca, l'any 1313. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un infant i la seva mascota. La inesgotable curiositat i la dolçor del nin fan entendrir el savi, que explica, com si es tractàs d'un conte, tota la seva vida, talment un padrí al seu net. D'aquesta manera, la sèrie mostra una imatge més propera i humana de Llull.

El llenguatge s'ha adaptat al català contemporani i la trama és viva i dinàmica, perquè el públic no es perdi en la complexa retòrica pròpia de la bibliografia lul·liana.

'Ramon Llull' és una coproducció amb  IB3 Televisió i, amb l'objectiu d'assegurar el màxim rigor sobre la seva figura, ha estat supervisada per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, que també ha col·laborat en l'elaboració del guió.

La composició i la interpretació de la música original de la sèrie és de Luis de las Heras; la composició i la interpretació de la música original de la capçalera de la sèrie és de Javier López de Guereña; Ana Cabello ha fet el disseny dels personatges 2D i Jaime Soteras el disseny dels personatges en 3D.

La sèrie s'ha estrenat amb dos capítols aquest dimecres al teatre Xesc Forteza de Palma i serà emesa per IB3 Televisió. 

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF