Els premis Mallorca 2019 de narrativa i poesia, ja disponibles en paper

Els llibres dels guanyadors s'han presentat en un acte al pati de la Misericòrdia de Palma

El pati de la Misericòrdia de Palma ha acollit aquest dimecres la presentació dels llibres dels premis Mallorca de creació literària 2019. A l'acte hi han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

A la cerimònia també hi han estat presents els autors de les obres guardonades: Mireia Calafell, premi de poesia amb Nosaltres, qui; Miquel Esteve, guanyador del premi de narrativa amb El misteri d'Arthur Rimbaud, i Antoni Mas, que es va endur el premi d'assaig, amb l'obra Llengua, terra, pàtria i nació. L'evolució de la consciència lingüística i etnocultural entre els cristians de l'illa de Mallorca (s. XIV-XVII).

Durant el seu discurs, Cladera ha destacat que "els premis Mallorca mostren el suport del Consell a la creació literària en català com a contribució pròpia a l'articulació d'una cultura universal, plural, rica en valors i singularitats". 

A més, la presidenta de la institució insular ha reiterat el compromís del Consell amb la cultura perquè "és important que des de les institucions donem suport als nostres creadors, perquè són el motor del sector, aquells que ens marquen el camí i ens llauren el futur".

Per la seva banda, Busquets ha recordat que "la convocatòria dels premis Mallorca de creació literària també inclou, com a novetat, la categoria de literatura infantil, un gènere cabdal a l'hora de fomentar els hàbits de lectura entre els més petits i per a la normalització del català en tots els àmbits". La vicepresidenta ha agraït als guardonats la seva "aposta per la literatura en català i per presentar les vostres obres als premis Mallorca, que són un instrument per prestigiar la llengua catalana".

L'acte, que han presentat Margalida Mateu i Adrià Martí, ha permès als autors i l'autora presentar les seves obres davant el públic mallorquí.

Publiquen les obres guardonades amb els premis Mallorca de creació literària

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF