Publicitat
Publicitat

Premis 31 de Desembre 2013

Premi Francesc de Borja Moll A la Viquipèdia. L'edició en català de l'enciclopèdia lliure en línia Wikipedia fou creada el 2001 i durant dos mesos va ser l'única amb articles en llengua no anglesa. Actualment conté prop de mig milió d'entrades, fet que la situa en el quinzè lloc entre les diferents edicions.

Premi Josep Maria Llompart

A Tomeu Martí i Florit, activista

lingüisticocultural, escriptor i periodista. El jurat vol reconèixer tant el seu testimoniatge personal en la recuperació dels valors del catalanisme com la seva valentia en la defensa incansable de la nostra llengua, de la nostra cultura i del nostre país, que és tant com dir dels nostres Països.

Premi Emili Darder

A l'Escola de Música Ireneu Segarra de Palma. Implantada a Palma ara fa 31 anys, aquesta escola de música aplica el mètode que porta el nom del monjo montserratí. Premi B. Rosselló- Pòrcel

A Jaume Miró i Adrover. Dramaturg, animador cultural i investigador de la Guerra Civil en el Llevant de Mallorca. El jurat valora la solidesa que mostren les seves obres dramàtiques i el rigor que aplica en les seves investigacions.

Premi Bartomeu Oliver

A Sarau Alcudienc, que neix el 1978 com a escola de ball de bot de la delegació de l'OCB.

Premi Miquel dels Sants Oliver

A Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat, del professor Gabriel Bibiloni.

Premi Aina Moll i Marquès

A David Pagès i Cassús (Sant Joan de Mollet, Gironès, 1968), llicenciat en Filologia Catalana, docent en exercici, activista i dinamitzador cultural, comunicador i escriptor. Fortament compromès amb els nostres Països, particularment amb la nostra llengua.

Premi Gabriel Alomar

A l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, que democràticament, responsable i pacífica ha plantat cara a l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana. A més, ha sabut transmetre a tota la societat els motius del seu clam.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF