Palma acull dues conferències sobre cinema i comunicació a l'Àfrica

La primera, aquest capvespre a Casa Planas, serà 'Cinemes africans per entendre el continent. Acció!'

El fòrum 'Comunicació, educació i ciutadania de les Balears', impulsat per Enginyeria Sense Fronteres de les Illes, dedica aquest dimarts i dimecres a Palma dues conferències a la cultura africana en l'àmbit de la comunicació i el cinema.

Les conferències seran conduïdes per Sebastián Ruiz, doctor en Comunicació i Estructures Mediàtiques al sud del Sàhara i especialista en relacions internacionals. Treballa com a analista polític, segons que ha informat l'organització en un comunicat.

La primera, aquest capvespre a Casa Planas, serà 'Cinemes africans per entendre el continent. Acció!' i analitzarà el paper d'aquest art des del naixement de la cinematografia africanes en la dècada dels 70, com a eina alliberadora i reveladora de la realitat al sud del Sàhara. Serà un repàs històric i una anàlisi de les noves tendències del cinema africà.

Demà, a Es Baluard, es presentarà 'Quina informació consumim d'Àfrica i per què? Alternatives comunicatives des del sud', una anàlisi de la visió negativa del continent i del paper de les multinacionals de la informació, que és fonamental.

Impulsat per Enginyeria Sense Fronteres de les Illes Balears, el fòrum és finançat per la Direcció General de Cooperació del Govern.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF