Menorca commemora el Dia mundial del turisme obrint al públic alguns monuments patrimonials

La naveta dels Tudons, els poblats talaiòtics de la Torre d'en Galmés i Trepucó, el fort Marlborough i la torre de Fornells són els jaciments que estaran oberts demà de manera gratuïta

El Consell Insular de Menorca celebrarà demà, el Dia mundial del turisme, obrint alguns dels monuments més representatius del patrimoni arqueològic i etnològic de l'illa. Així, la màxima institució menorquina inclou a la jornada de portes obertes la naveta dels Tudons, els poblats talaiòtics de la Torre d'en Galmés i Trepucó, el fort Marlborough i la torre de Fornells. Durant tot el dia es podran visitar els jaciments més rellevants de la prehistòria insular, alguns dels quals inclosos a la xarxa monumental de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La naveta dels Tudons, la Torre d'en Galmés i Trepucó figuren entre els jaciments més visitats durant la temporada per residents i turistes. A més, també s'obriran al públic les dues construccions més importants del període de dominació britànica, el fort Marlborough i la torre de Fornells. L'adhesió del Consell Insular de Menorca al Dia mundial del turisme té com a repte apropar les potencialitats del patrimoni a tota la societat i reforçar els llaços establerts amb la candidatura Menorca Talaiòtica.

El títol escollit per celebrar aquest any el Dia mundial del turisme és 'El turisme i la transformació digital', un reclam amb el qual es pretén remarcar l'impacte positiu que els avenços digitals tenen en el sector turístic, i, concretament, en la consecució d'objectius de desenvolupament com el foment de la iniciativa empresarial i la inclusió, l'adquisició patrimonial de la comunitat local i l'eficàcia en la gestió dels recursos.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF