Mario Gas: "No som independentista, ni nacionalista, ni tampoc català ni espanyol, però diumenge aniré a votar"

L'actor i director ha passat aquest dijous per Palma per col·laborar amb el cicle Universos literaris

Mario Gas aquest dijous a Palma. / ISAAC BUJ

Mario Gas ha passat aquest dijous per Palma per col·laborar amb el cicle Universos literaris que organitza el CaixaFòrum de Palma. Allà ha recitat els seus poemes preferits i ha parlat dels seus autors de literatura predilectes i de les obres de teatre que més li agrada fer.

La darrera funció en què va participar a Mallorca és ' Incendios'. Fou al teatre Principal el gener d'enguany i n'era el director. Aquesta tardor serà a la Fira de Teatre de Manacor amb el muntatge ' Calígula' el 14 d'octubre. "M'agradaria poder venir-hi més sovint", assenyala l'actor i director. Mario Gas destaca tres grans escenaris de l'illa dels quals té molt bon record: l'Auditòrium, "amb la família Ferragut"; el Principal de Palma, "un teatre magnífic", i "el teatre d'en Tomeu" (es refereix al Teatre de Manacor).

El teatre és una eina existencial i poètica

Li agrada fer el teatre que fa, "textos que abordin bastant la crisi de l'ésser humà en si mateix i en la societat en la qual viu. El teatre és una eina existencial i poètica", diu.

1 d'octubre

"Aquest diumenge, 1 d'octubre, aniré votar perquè estic absolutament enfadat amb qui ens ho prohibeix. No som ni independentista, ni nacionalista, ni tampoc català, ni espanyol, però sí que crec que tenim un govern a l'estat espanyol que està absolutament fora de lloc i que és un atemptat contra les llibertats, i no només les catalanes. Diumenge em passejaré i votaré entenent també que aquest referèndum està mal plantejat i que no m'agraden les banderes de cap signe".

Propers projectes

En aquests moments, Gas està de gira amb dos muntatges: 'Calígula', que va estrenar a l'estiu a Mèrida i al Grec de Barcelona, i 'Incendios' –amb Núria Espert de protagonista–, que és per tercera vegada al Teatro de la Abadía de Madrid i que després anirà cap al teatre Goya de Barcelona. Encara viu a cavall entre Barcelona i Madrid, però "ara cavalc molt més per Barcelona". El mes de febrer, però, s'instal·larà a Madrid per dirigir l'obra 'El concierto de San Ovidio', de Buero Vallejo, i la sarsuela 'La tavernera del puerto'. Aquests són els "projectes més immediats que tenc. Hi ha un parell d'obres per fer d'actor, però encara ho estam discutint, i ja se sap fins que no estigui al sac i ben lligat...", comenta. 

Mario Gas ha encetat aquest dijous els Universos literaris del CaixaFòrum, que també han convidat el cinesta David Trueba, l'escriptora Elvira Lindo i el director de teatre Lluís Pasqual.  

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF