Els ‘(H)umans’ de Josep Antoni Mendiola ocupen l’hotel Fontsanta

L’exposició, que s’inaugura aquest divendres i que està comissariada per ABA ART LAB, reuneix noves escultures, dibuixos i pintura mural 

La figura humana, com a portadora de sentiments i emocions, es troba al centre de la seva obra. En aquesta ocasió, l’artista Josep Antoni Mendiola (Palma, 1953), dibuixant i articulista de l’ARA Balears, ha treballat els ‘(H)umans’ pensant en els espais de l’hotel Fontsanta, a la carretera de Campos a la Colònia de Sant Jordi, on aquest divendres a les 20 h s’inaugura l’exposició que, comissariada per ABA ART LAB, reuneix noves escultures, dibuixos i també pintura mural. La mostra, que du precisament el títol ‘(H)umans’, es pot visitar fins al 31 d’octubre.

Les peces escultòriques amb resina de polièster i fibra de vidre adquireixen de la mà de Mendiola una dimensió natural, humana. El fet d’haver treballat cada nova escultura específicament per al lloc que ocupa fa que cada figura no només sigui una obra en si mateixa sinó que desenvolupi una funció narrativa i tot plegat prengui un sentit escenogràfic. 

En la materialització de les obres, l’artista es deixa endur pel procés creatiu, cedint sempre un cert espai a la improvisació i a la trobada fortuïta. Això es fa especialment perceptible en els dibuixos i a la pintura mural, on esbossa les figures humanes a través de traços tan intuïtius com certers. El dinamisme de la mà de Mendiola impregna les escenes, elaborant un discurs amb ressons cinematogràfics o teatrals.

Josep Antoni Mendiola reuneix en aquest nou treball el seu esperit polifacètic, com a artista, crític especialitzat en cinema, teatre i música, il·lustrador i coordinador d’exposicions.  

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF