Publicitat
Publicitat

Cinema

El Govern impulsarà la digitalització de les sales de cinema

La mesura preveu una línia d’ajuts i préstecs per a l’adquisició d’equips digitals als cinemes catalans que encara fan servir el sistema analògic

El Govern ha aprovat aquest dilluns impulsar el pla de digitalització de sales de cinema per garantir l’oferta d’exhibició de pel·lícules en el conjunt del país durant el procés de canvi del sistema d’exhibició analògic al sistema digital.

El pla de digitalització té dues línies d’ajut. D’una banda, a les zones amb poca oferta cinematogràfica, el departament de Cultura facilita als exhibidors 20.000 € per a l’adquisició d’un equip digital de projecció amb uns estàndards establerts que garanteixin la seva qualitat.

D’altra banda, el departament de Cultura, en col·laboració amb l’Institut Català de Finances (ICF), ha llançat una línia de préstecs per impulsar projectes industrials culturals, entre ells, els de digitalització de sales per a aquells cinemes amb més capacitat d’inversió.

L'objectiu del Govern amb aquesta línia d'ajuts és fomentar "que qualsevol ciutadà pugui continuar tenint un cinema a una distància màxima de 30 kilòmetres independentment del municipi de Catalunya on visqui".

Actualment hi ha en funcionament 766 sales de cinema en el conjunt de Catalunya. D’aquestes, 366 són sales amb sistema digital (el 47,7%) i 400 són sales amb sistema analògic (52,3%). A catorze comarques no hi ha cap cinema amb sistema digital.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF