RECONEIXEMENTS

La Fundació Pilar i Joan Miró lliura els premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's 2017

S'han concedit un total de 32.000 € entre tots els guardonats de set categories

Premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's 2017. / ISAAC BUJ

La Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca ha lliurat aquest dimarts els premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's 2017 en un acte que ha tingut lloc a l'auditori de la fundació i que inclòs l'actuació en primícia d'un fragment de l'obra 'Mira Miró', que s'estrenarà al novembre al teatre Principal de Palma.

Els guardons, que tenen per objectiu fomentar les arts plàstiques i projectes educatius i d'investigació a través de set categories diferents, han estat atorgats majoritàriament a artistes molt joves i de diferents països, que durant l'acte han agraït al jurat el reconeixement d'uns guardons que enguany sumen un total de 32.000 € entre premis i mencions d'honor.

El director de la fundació, Francisco Copado, ha anunciat que amb vista als premis de l'any que ve hi haurà un increment de 15.000 €. D'aquests, 5.000 € seran per a la beca d'investigació Pilar Juncosa i Sotheby's i 10.000 € per al premi biennal Pilar Juncosa i Sotheby's d'Edició Tallers d'Obra Gràfica.

Guardons

El guanyador del premi Biennal Pilar Juncosa i Sotheby's, valorat en 20.000 €, ha recaigut en  Nacho Martín (Madrid 1977) pel seu projecte 'Piece of Trash'. Martín ha estat present a la recollida del diploma i ha narrat el seu projecte d'investigació que se centra en la pintura com a eina expansiva cap a altres mitjans com la instal·lació o l'obra seriada.

  • La menció d'honor del premi biennal Pilar Juncosa i Sotheby's de creació artística ha estat per a  María Ignacia Edward (Santiago de Xile, 1982) pel projecte 'Construcciones imposibles'. L'artista ha enviat un vídeo des de Xile en agraïment al guardó.
  • La beca Pilat Juncosa a un projecte d'educació artística, dotat amb 4.000 €, ha estat per a  Tina Codina i Maria Pau Ruiz de Tres Serveis Culturals pel projecte 'Parlem-ne: què volem dir quan parlam d'art i educació? Les gestores han presentat un projecte que potenciï les noves experiències pedagògiques a través de converses creuades amb tres dones referents en el camp de l'educació i el pensament com Eulàlia Bosch, Tonina Cerdà i María Caso.
  • La beca Pilar Juncosa a un projecte d'educació artística té una menció d'honor que ha recaigut en Maria Aparicio Munar, Francesca Maria Bayona i Alexis Belmonte, llicenciats en Història de l'Art per la UIB, per 'Más allá de la obra: una propuesta didáctica sobre el mercado del arte a través de la Fundació Pilar Joan Miró'.
  • Dues beques de formació per participar en els cursos dels Tallers d'Obra gràfica de Joan Miró, dotats amb 1.000 € cadascuna, han estat per a  Elian Stolarsky (Montevideo, 1990) i el col·lectiu B.Y.E, format pels valencians Borja Moreno i Esteban Ferrer.
  • La beca de formació artística a altres centres com la Casa Velázquez de Madrid, dotada amb 2.000 euros, l'ha rebuda  Antonio Guerra (Zamora, 1983) per 'Comporta-miento para un simulacro', i la menció d'honor de la beca de residència a la Casa Velázquez ha estat per a  David Berwger (Suïssa, 1982). 
  • La beca de formació artística per a l'Slade School of Fine Art de Londres ha estat atorgada a  Saskia Rodríguez (Las Palmas de Gran Canària, 1993) i la menció d'honor, per al menorquí  Alan Piris Marquès

El batle de Palma, Antoni Noguera ha estat l'encarregat de fer entrega dels diplomes als premiats d'unes beques que es varen convocar per primera vegada l'any 1993, quan es va donar un impuls al centenari del naixement de Joan Miró.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF