MÚSICA

Les Forces Elèctriques d'Andorra (F/E/A) baixen al seu "infern íntim i personal"

'Cornelisz' és l'avançament de tercer disc d'estudi de la banda mallorquina, el qual es titularà 'Congo' i es publicarà el mes que ve

Les Forces Elèctriques d'Andorra (F/E/A) tornen a generar energia. La banda mallorquina " de música experimental renouera instrumental" ha presentat aquest dimarts l'avançament del que serà el seu tercer disc d'estudi, 'Congo', que veurà la llum el mes que ve amb el segell Bubota Discos.

Es tracta de ' Cornelisz', un tast del treball que es publicarà el 26 d'abril. L'EP conté dos temes inèdits més remescles a càrrec de Shoeg, Mikrophone i Brutz.

El motiu de l'elecció d'aquest tema com a avançament "no és casual". Es tracta de l'eix al voltant del qual la banda va construir el nou disc i està inspirat en el famós naufragi del 'Batavia'.

El disc es fonamenta en la creació "d'inferns íntims i personals" com poden ser els que crearen l'apotecari holandès Jeronimus Cornelisz després de naufragar a les costes australianes el segle XVII a bord del mercant 'Batavia' o el també comerciant de l'obra de Joseph Conrad ' El cor de les tenebres', Kurtz

I és que el nom del treball homenatja el riu pel qual el capità Marlow va anar descendint als inferns del colonialisme, el riu Congo.

F/E/A vol explicar una història d'exploració dels límits del món i de la condició humana, "un cant a tots aquells que en la recerca del seu propi paradís només varen trobar –i sovint provocar– la seva pròpia versió de l'infern". Un descens cap a l'horror. "L'horror!".

Serà el tercer treball d'estudi de la banda formada per  Tià Mas, Tomeu Canyelles, Llorenç Balaguer, Arturo Fernández i Joan Cabot després del primer disc, ' R.O.D.' i ' Pastor' (2014).

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF