Publicitat
Publicitat

Sant Jordi 2014

Els treballadors de la Fnac El Triangle convoquen una vaga per Sant Jordi

Des de la secció sindical de la CGT denuncien que el 60% dels contractes laborals són "minijobs" de 14 a 26 h: els salaris es troben entre els 400 i els 600 euros

"Cobrar 500 euros al mes és violència". Aquesta pancarta es podia llegir ahir a l'entrada de la Fnac El Triangle de Barcelona. La multinacional francesa especialitzada en llibres, discos, DVD i tecnologia pretén deixar de pagar el 50% de l'assegurança mèdica dels treballadors: com que forma part de la retribució en espècies, representa una baixada salarial del 15%. El comitè d'empresa i la secció sindical de la CGT han pres la decisió de convocar dues jornades de vaga. La segona coincidirà amb la diada de Sant Jordi.

"Des de l'any 2010 hi ha un augment de la contractació parcial. Des de llavors, gairebé tots els nous contractes són de 14, 20 o 26 hores setmanals. Són 'minijobs' –expliquen fonts de CGT–. Els treballadors que fan una jornada de 14 h cobren una mica més de 400 euros més dues pagues extres; els de 20 h, 500 i escaig i dues pagues extres, i els de 26 h, una mica més de 600 i les pagues extres". Els contractats a temps parcial ronden, ara per ara, el 60%.

Treballar diumenges i festius

"Reclamem millores salarials i de les condicions laborals. Des del conveni de grans magatzems aprovat pel PP el 2013 treballem diumenges i festius sense cobrar cap plus", recorden des de CGT. L'empresa planteja aplicar mesures d'estalvi per evitar entrar en pèrdues, tot i que va tancar les balances del 2013 amb beneficis. "Això entra en contradicció amb les previsions del govern, que asseguren que aquest 2014 se sortirà de la crisi", afegeix la font consultada.

Per tot això, la CGT i la UGT, els dos sindicats amb representació al Comitè d'Empresa de la Fnac El Triangle, han acordat convocar dues jornades de vaga: dissabte, dia 19, i dimecres, 23 d'abril. A més, els treballadors es concentraran entre les 11 i les 14 h i entre les 17 i les 20 h del dia de Sant Jordi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF