Publicitat
Publicitat

Música

La 17ª Fira Internacional del Disc cita els amants de la música a l'Estació del Nord

Hi haurà 160 estands que exhibiran més de 3 milions de discos, llibres i objectes de marxandatge

Aquest cap de setmana, els amants del vinil tenen una cita ineludible a l'Estació del Nord de Barcelona, on se celebrarà la dissetena edició de la Fira Internacional del Disc.

Enguany, hi haurà 160 estands de professionals de la música provinents del Canadà, els EUA, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i França, entre altres països. En total s'exhibiran més de tres milions de discos, llibres i objectes de marxandatge musical de totes les èpoques i tots els estils musicals.

John Lennon a Almeria

La nova edició de la Fira també inclourà l'exposició 'John Lennon a Almeria' –Straberry Fields Forever-, que recull material relacionat amb l'estada que el músic va fer en aquesta província entre el setembre i novembre de 1966.

Allà va ser on, com a actor, va rodar la pel·lícula 'How I Won The War', dirigida per Richard Lester, que ja havia dirigit llargmetratges dels Beatles: 'A Hard Day's Night' i 'Help!'. A més, durant el temps que va durar el rodatge, Lennon va començar a escriure la cançó 'Strawberry Fields Forever'.

El vinil no passa de moda

El director del certamen, Juan Carlos Vilela, es mostra molt satisfet per l'augment en les vendes del sector, sobretot entre la gent jove. Durant el 2013, assegura, "el vinil va aconseguir les seves millors xifres dels últims 20 anys amb milions de vendes, i el resultat total de tot 2013 va ser d'un creixement global del 32%".


Atipa't de cultura