Fanny Tur al PP: “El seu nivell musical es va quedar en 'Soy el novio de la muerte'”

La consellera afirma que s'han rebut “més de 200 sol·licituds” per formar part de l'Orquestra Simfònica

La consellera de Cultura, Fanny Tur, ha respost avui a una pregunta de control al ple del Parlament de les Illes Balears formulada per la diputada del Partit Popular Sara Ramon. La conservadora s'ha interessat pel requisit de conèixer la llengua catalana per treballar a l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el qual ha estat motiu de polèmica les últimes setmanes.

La consellera ha assegurat que les notícies sobre la preferència dels músics amb el títol de català sorgiren "en un moment molt oportú en què es parlava del màster de la senyora Cristina Cifuentes". A més, Tur ha volgut treure pit pel fet que s'han registrat “més de 200 sol·licituds” per formar part de la Simfònica. Segons Rosselló, els requisits de la conselleria “posen en risc l'excel·lència” i creen “alarma social”.

Tur, en canvi, ha respost que el Govern aposta per l'Orquestra i que, per això, gaudeix de “tranquil·litat”. A més, Fanny Tur ha respost amb duresa els atacs del PP. “El seu nivell musical es va quedar en 'Soy el novio de la muerte'”, ha dit, en referència a la participació d'alguns ministres del Partit Popular en la celebració de la Setmana Santa de La Legió.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF