Publicitat
Publicitat

Ara Mateix

Esporles: Xavi Torres Trio

El jove pianista català Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic de l'Estat, viu actualment a Amsterdam, on ha finalitzat el màster de jazz i la llicenciatura de clàssic al Conservatorium Van Amsterdam, després de graduar-se amb matrícula d'honor a l'ESMUC. L'any passat, Xavi Torres ja va guanyar el premi com a millor solista a la mateixa competició. Va ser també a finals de 2015 quan el músic va obtenir el 'Stichting Jazz Talent Award d'Amsterdam'.

Torres lidera el seu trio acompanyat per Vic Moliner al contrabaix i Joan Terol a la bateria. Moliner és un dels músics més actius de Barcelona, bé sigui com a baixista, productor o compositor; i Terol és un dels bateries més sol·licitats a Holanda i a Catalunya, i ha tocat amb figures de l'altura de Benny Golson, LEe Konitx i Maria Schneider.

El grup va gravar el seu primer disc l'estiu de 2014, una obra titulada 'Skyline' i produïda pel prestigiós músic i productor Joan Díaz. L'àlbum va sortir a la llum el gener de 2015 i ja ha estat presentat a Holanda, Itàlia, Mallorca i Catalunya.

Han dut a terme diferents concerts en diferents sales i festivals de tot Europa (GrachtenFestival, Meer Jazz Festival, sala Bimhuis d'Amsterdam, Festival Jazz de Reus, Banyoles, Girona, Siena Jazz Festival, entre d'altres). El març de 2014, el trio va rebre un encàrrec especial del Festival de Dixieland de Tarragona, per realitzar-hi un concert juntament amb dos dels saxofonistes més importants del país, Perico Sambeat i Llibert Fortuny.

Actualment són un dels grups de jazz més sòlids i sol·licitats de l'escena catalana i holandesa.