Televisió

David Simon, el creador de 'The Wire', vol fer un sèrie sobre la Guerra Civil Espanyola

L'escriptor i productor afirma que l'estat espanyol pateix "una mena d'amnèsia nacional"

L'escriptor i productor nord-americà David Simon , creador de l'aclamada sèrie de televisió ' The Wire ' , ha afirmat avui que li agradaria fer una sèrie sobre la Guerra Civil Espanyola i la posterior dictadura. David Simon és l'estrella convidada del Festival de Literatura Fantàstica Celsius 232, que se celebra a Avilés , on aquest dissabte mantindrà una trobada amb el públic per parlar de ' The Wire '.

Simon ha afirmat que "seria bo explicar alguns dels secrets que s'han anat tapant " a Espanya, un país que segons ell pateix "una mena d'amnèsia nacional". "Pot ser que això em generi algun problema a Espanya , però crec que després de la T ransició es va produir una espècie de fenomen d'amnèsia nacional i es va decidir passar per alt els esdeveniments de la guerra civil i de la dictadura" , ha afegit.

El creador de 'The Wire' es defineix com un home d'esquerres i explica que hi ha una "petita relació" entre la seva família i la Guerra Civil Espanyola perquè un cosí de la seva mare es va allistar a les brigades internacionals " per venir a lluitar contra el feixisme a Espanya " . L'escriptor entén que " amb sinceritat " es podrien omplir "algunes llacunes i alguns dels secrets que s'han anat tapant després de la dictadura " . " El que va passar el 36 a Espanya va ser una mena d'assaig per a un debat polític que encara s'està realitzant avui dia al món i crec que no està obviar la veritat, encara que sigui en nom de la unitat nacional " , ha dit .

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 19/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF