Música

Clàudia Cabero guanya el XII premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada

La cantant rep el guardó per l'adaptació de 'Dona-dindi', de la poeta Rosa Maria Arrazola

Clàudia Cabero ha guanyat el XII premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada amb Dona-dindi, una adaptació del poema de la poeta Rosa Maria Arrazola. La cançó està inclosa al disc Aorta (U98 Music, 2019) de la cantant barcelonina. El premi del certamen Terra i Cultura, que impulsa el Celler Vall Llach, està dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

Clàudia Cabero aboca passió i veu en el disc ‘Aorta’

Cabero ha rebut el premi de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest dimecres al restaurant El Tros a Barcelona. Les altres quatre composicions finalistes eren les adaptacions de Desplegar-se, de Sònia Moya, a càrrec de Magalí Sare; Pertanyo a la llibertat, d'Enric Casasses, a càrrec d'Eduard Iniesta; Chen la commoció (el Tro), de Pere Vilanova, a càrrec de Ju, i Llei horària, d'Enric Casasses, a càrrec de Miquel Gil.

"La Rosa té una manera d’escriure molt pensada per ser dita en veu alta i per ser entesa en una primera lectura. Fa una poesia molt directa. Et quedes amb l’energia que vol transmetre i per això m’hi sento còmoda i m’agrada musicar-la", diu Cabero.

Clàudia Cabero i Rosa Maria Arrazola es van conèixer en un acte on l’una recitava i l’altra cantava. “Allà em va proposar de cantar a la presentació del seu llibre, Buit de març (Viena Editorial, 2017), que estava a punt de sortir”, explica Cabero. Fruit d’aquesta proposta, la cantautora barcelonina va compondre la musicació de Dona-dindi d’Arrazola, i també Després de somiar amb tu, de Joan Margarit, dues de les cançons elegides per Lluís Llach en la fase de 25 semifinalistes del certamen Terra i Cultura, i que formen part del repertori del disc Aorta. Clàudia Cabero havia guanyat abans el Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que li va permetre gravar el seu debut discogràfic.


EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF