El llibre sobre Clara Hammerl es presenta avui al Consell de Mallorca

L'acte s'emmarca dins la campanya 'Mallorca té nom de dona' i començarà a les 19 hores a la sala de plens de la institució insular

Avui a les 19 hores a la sala de plens del Consell de Mallorca (carrer del Palau Reial, 1. Palma) es presenta el llibre ' Clara Hammerl. Una dona de paraula' de l’historiador Pere Salas.

L'acte, que s'emmarca dins la campanya 'Mallorca té nom de dona', inclourà la presència de l'autor del llibre, a més del vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern, Catalina Caldera. També hi assistirà la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón; la vicepresidenta de Caixa Colonya de Pollença, Joana Colom; i el batle de Pollença, Miquel Àngel March.

El cor juvenil del teatre Principal tancarà l'acte amb una actuació.

El llibre, però, ja va ser presentat el mes de desembre a l’església pollencina de Monti-sion.

Guillem Cifre de Colonya, l’home de Clara Hammerl

Clara Hammerl va contribuir a la modernització de Pollença, on va fundar una escola laica i progressista, i va ser la primera dona que va dirigir un banc a l’estat espanyol i possiblement a Europa. Hammerl té prou mèrits per ser recordada, al marge que fos l’esposa del banquer Guillem Cifre de Colonya.

Recentment, el programa de docuficció d'IB3 Televisió, 'Desconeguts', va dedicar un programa a Hammerl, una dona avançada a la seva època.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF