LITERATURA

Carles Rebassa pronunciarà el pregó de la XXXV edició de la Fira del Llibre

Serà el divendres 26 de maig a les 18.30 hores al passeig del Born

Carles Rebassa (Palma, 1977) és un dels poetes més coneguts de la seva generació. L'any passat va fer un impactant debut en la novel·la amb 'Eren ells', que li valgué el premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la i el premi Ciutat de Barcelona de literatura catalana. Enguany serà l'encarregat de pronunciar el pregó que inaugurarà la trenta-cinquena edició de la Fira del Llibre el divendres 26 de maig a les 18.30 hores al passeig del Born, on es podrà visitar fins al diumenge 4 de juny.

Com a poeta, Rebassa ha publicat 'Requiescat in pace' (1998), juntament amb Pere Perelló; el volum 'Poezies' (2001), amb l'heterònim Bartomeu Matagalhs; 'Poema B' (2006); 'Els joves i les vídues' (2006), obra guardonada amb el premi Ausiàs March de poesia, i 'Pluja de foc' (2016). Juntament amb el músic Toti Soler, l'any 2004 va presentar 'Un home reparteix fulls clandestins', espectacle poètic basat en l'obra de Joan Brossa. Ha fet recitals arreu dels Països Catalans i a l'estranger. Ha col·laborat amb Biel Mesquida en la preparació d''Auca', un guió cinematogràfic basat en el poema del mateix títol de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. A més, recentment ha acabat la seva recerca sobre la vida i l'obra del poeta Blai Bonet, 'Mite i pols de Blai Bonet', i actualment treballa en la novel·la 'Prometeu vist de mil maneres'.

La novetat d'enguany de la Fira del Llibre és l'acord al qual han arribat el Gremi de Llibreters de Mallorca, organitzadors de la fira, i els empresaris de restauració del Born: les terrasses que habitualment es troben al passeig s'integraran al recinte firal.

La fira disposarà del mateix nombre de paradetes que l'any passat, 43, que estaran obertes de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. A més, en aquesta edició continuarà la potenciació de les activitats en el marc de la fira en tres eixos: signatures de llibres i lectures per part d'escriptors i escriptores; activitats de dinamització organitzades pel Gremi, amb una especial atenció al públic infantil; i activitats i encontres dels diferents professionals relacionats amb el món del llibre.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF