Ara Mateix

Palma: Benjamin Herman Quartet

Benjamin Herman va començar a tocar el saxo quan tenia anys. Quan en tenia 13, ja actuava en l'escena del circuit professional; i d'adolescent, fins i tot va tocar arreu del món amb diferents bandes i grups de jazz, mentre començava a crear els seus propis objectius.

La seva flama es va estendre més enllà dels cercles del jazz els anys 90, quan va formar New Cool Collective, una formació innovadora i fresca. Després d'haver-se fet un nom i una reputació com a solista d'adolescent, ha participat en més d'un centenar de discos editats amb tot tipus d'artistes internacionals: des de Candy Dulfer fins a Misha Mengelberg.

Herman també ha forjat carrera i prestigi tant com a compositor als Països Baixos com internacionalment. Ho ha fet amb la seva formació principal, New Cool Collective, i també amb altres formacions de format més petit. Les seves actuacions en directe estan inspirades en el jazz dance, el surf, el punk, el free jazz i la música tradicional d'arreu del món. A més, atreu fans de tot tipus de gèneres musicals, no només els aficionats al jazz.

Alhora, a més de la inspiració en aquesta música, explora en profunditat un repertori de compositors importants, com Byard, Monk i Mengelberg. Actualment, Benjamin Herman és un dels músics més originals i productius d'Holanda i explora influències musicals que van més enllà del món del jazz.

Benjamin ha gravat i ha fet gira en viu amb Paul Weller, ha programat diversos festivals i ha recorregut diversos països, com ara Brasil, l'Argentina, Kenya, Rússia, el Regne Unit, Canadà, Irlanda i el Japó.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF