MÚSICA

Alondra de la Parra dirigirà la Simfònica

Només dues dones han agafat la batuta de l'Orquestra fins ara. L'actuació és aquest dijous, 1 de febrer, a les 20 h a l'Auditòrium de Palma

Continua el festival Illes Sonores en el marc del qual comença el centenari de Bernstein. Es tracta del setè concert de temporada de l'Orquestra Simfònica Illes Balears que es durà a terme dijous 1 de febrer a les 20 h a l'Auditòrium de Palma. La direcció serà a càrrec de la prestigiosa  Alondra  de la Parra, una de les primeres dones que dirigirà la Simfònica després que anteriorment sols dues dones hagin agafat la batuta de l'Orquestra.

La programació de la vetllada serà la següent: 'Danzón núm.2' d'A. Márquez; concert per a clarinet núm. 2 d'O. Navarro, 'Ma mère l'oye' de M. Ravel i les danses simfòniques de 'West Side Story' de L. Bernstein. El clarinetista de l'orquestra Juan José Pardo serà qui interpretarà com a solista l'obra del compositor de Novelda.

El festival Illes Sonores engloba, en diferents concerts, obres de grans compositors de l'actualitat com ara el compositor en residència Antoni Parera Fons ('Obertura per a un bon dia'); O. Navarro. (Concert per a clarinet núm.2); K. Penderecki (Concert per a violí núm. 2 'Metamorphosen'); R. Martinsson ('Ich denke Dein') i J. P. Jofre. (Concert per a bandoneó i violí).

La primera part començarà amb una de les obres mexicanes més conegudes. 'Danzón nº 2' d'Arturo Márquez. La composició, en la qual es poden apreciar sentiments de desig d'esperança i canvi, significà un punt d'inflexió per al compositor.

Abans d'arribar al descans, el Concert per a clarinet número 2 d'Oscar Navarro agafarà el protagonisme. Per a aquesta obra, l'Orquestra Simfònica comptarà amb el solista Juan José Pardo, qui ens mostrarà tots els registres que pot tenir el clarinet. S'estructura en cinc moviments que es caracteritzen per contenir fragments ètnics, folklore espanyol i danses fins a explotar, de manera minimalista, totes les possibilitats de l'instrument.

Per finalitzar el concert, ens submergirem en el món màgic de la infància amb les cinc històries que recull l'obra de Maurice Ravel 'Ma mère l'oye', per acabar amb un final de pel·lícula, amb tota l'espectacularitat de Broadway amb les danses simfòniques de 'West Side Story', de L. Bernstein.

La directora d'orquestra Alondra de la Parra ha guanyat una gran admiració del públic per les seves vibrants interpretacions musicals, i s'ha situat com una de les directores més destacades de la seva generació. Va ser la primera dona mexicana a dirigir a Nova York i és ambaixadora cultural oficial de Mèxic. Ha estat encomiada per Plácido Domingo com "una directora extraordinària", i el diari francès 'Le Monde' assenyala que "amb Alondra de la Parra, la música clàssica ha arribat al segle XXI".

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF