L'Ajuntament de Palma convoca la tercera edició dels premis Rosa Bueno

L'objetiu és donar suport a projectes que impulsin la participació i la recerca de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el quan intervenen

L'Ajuntament de Palma ha convocat la tercera edició dels Premis Rosa Bueno per donar suport a projectes que impulsin la participació, el compromís i l'organització ciutadana en la recerca de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el quan intervenen.

Cal recordar que la figura de Rosa Bueno forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal, sempre en el marc de l'activitat col·lectiva i de les organitzacions socials, s'ha convertit en un referent "inqüestionable" ha explicat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

En el comunicat, Cort ha recordat que els projectes que vulguin optar a aquest guardó poden tenir com a àmbit territorial d'execució un barri, una extensió concreta o tota la ciutat de Palma, i ha explicat que en la tercera edició s'establiran dues categories de premis.

La primera està destinada a projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre, que desenvolupin la seva tasca a Palma i està dotada amb quatre premis temàtics, mentre que la segona categoria reconeixerà la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, desenvolupada en el marc de col·lectius i entitats.

Les candidatures es poden presentar tant per part d’entitats i col·lectius com de persones físiques a les oficines d'Atenció a la Ciutadania 21 dies naturals comptats a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La concessió dels premis es farà segons criteris com solvència institucional, objectius participatius, treball en xarxa, aspectes innovadors del projecte, resultats aconseguits o previstos, sensibilitats entorn de valors transversals i continuïtat del projecte, entre d'altres.

Cal recordar que aquests guardons foren recuperats per l'Ajuntament de Palma el 2018 després que durant la legislatura anterior decidís suprimir-los.

L’esquerra recupera els guardons Rosa Bueno

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF