Cultura 11/03/2022

Els 9 plans culturals per als pròxims dies

4 min
'Altres Formes'

‘Altres formes’

Cia. l’Aviador, Vania i Teatre Principal de Palma

Altres formes és el text que va valer a Miquel Àngel Raió, l’autor, el Premi Mallorca de textos teatrals 2020. Les paraules, precisament, agafen una altra forma i arriben a l’escenari de la mà dels intèrprets Júlia Molins, Conchi Almeda, Albert Mèlich, Tura Torras i Tai Fati. Ambientada al setembre del 2020 enmig d’una pandèmia mundial, l’obra retrata la vida i l’entorn d’Alba,una al·lota amb un entorn familiar complicat i complex. La violència de gènere, la pobresa i la transició de l’adolescència a la maduresa són temes que es tracten en aquesta proposta, que és una coproducció del Teatre Principal de Palma amb la Companyia l’Aviador i Vania. 

Auditori de Porreres (c/ Almoina, 69). Dissabte, 12 de març, a les 20 hores. Gratuït.

TEATRE

‘Salvatges’

9Muses Teatre

Sororitat, escolta, dones. Neus Nadal és la dramaturga i directora d’aquesta obra de teatre que es presenta en la XIII Mostra Teatre d’Hivern de Felanitx. És la història de na Marina, que demana ajuda a les seves tres germanes. Totes acudeixen a la crida d’un pacte secret que varen fer durant la infància. La nit durant la qual transcorre la peça canviarà les seves vides per sempre. Salvatges és una producció de 9Muses Teatre que arriba als escenaris interpretada per Xesca Forteza, Cati Garrigó, Maria Antònia Manera i Joana Salas.

Casa de Cultura Can Prohens (plaça de la Font  de Santa Margalida, Felanitx). Dissabte, 12 de març, a les 20.30 hores. Gratuït.

‘Cony’

Mònica Fiol i Maria Rosselló

Mònica Fiol i Maria Rosselló han duit a l’escenari el relat CONY. Cal oblidar Nova York de Sebastià Portell. No és una adaptació, tampoc una versió pròpia, és una altra història: una conversa entre amigues, un despertar on es poden reconèixer una multitud de persones. Una història personal que parla de totes. Després d’estrenar-se al Teatre Sans l’octubre passat, Cony arriba a la sala Petita del Principal de Palma. És la història d’un retrobament interior de la protagonista amb ella mateixa després de patir una ruptura amorosa.

Teatre Principal de Palma (c/ de la Riera, 2). Diumenge, 13 de març, a les 18 hores.

‘La tríada’

Produccions de Ferro

La tríada:contra el diàleg és un espectacle que es construeix a partir de la col·laboració de tres dramaturgs procedents de les Balears i de Catalunya: Joan Yago, Marta Barceló i Llàtzer Garcia. Els tres textos escrits pels tres autors configuren l’obra de teatre. Parteixen tots d’un tema comú:les dificultats per al diàleg que imposa la societat actual. A la vegada, tres pensadors que han conversat amb els autors durant el procés d’escriptura, per tal de fer més estimulant el procés creatiu i, finalment, el resultat. Aquests savis són:el periodista i escriptor Emili Manzano, la sociòloga i doctora en Feminisme i Comunicació Meritxell Esquirol i Joaquim Valdivielso, professor de Filosofia Moral a la UIB. Joan Fullana s’ha encarregat de dirigir el resultat final, que tracta temes com la incomunicació, l’ansietat dels nous temps, les ferides no sanades i la mort. Lluqui Herrero, Jordi Figueres i Lluís Marquès són els intèrprets que defensaran aquest experiment impulsat i coordinat per Produccions de Ferro.

Espai el Tub (Institut Balear, 2. Palma). Diumenge, 13 de març, a les 19 hores. 15 euros.

MÚSICA

Daniel Higiénico

‘Esperando a Robin Hood’

Cançó francesa, música celta, ranxera, romanç medieval i fins a una jota mediterrània. El darrer disc de Daniel Higiénico, Esperando a Robin Hood, presenta un calidoscopi de música ben ric i divers. Toni Pastor l’acompanya a l’escenari amb el llaüt.

Teatre de Petra Es Quarter (c/ Sol, 5). Dissabte, 12 de març, a les 19 hores. 12 euros.    

Joan Dausà

‘Ho tenim tot’

El músic i actor català Joan Dausà torna a Mallorca amb el seu darrer treball discogràfic, Ho tenim tot, un disc vitalista i optimista que arriba després de tres anys de silenci musical. El seu treball anterior, Ara som gegants (2018), va ser tot un èxit.

Església del Convent de Sant Vicenç Ferrer (Manacor). Diumenge, 13 de març, a les 19 hores. Gratuït.   

Rosario Guerrero

‘Tremenda’

La Tremendita és una artista polièdrica que canta, compon, produeix i que és lletrista i multiinstrumentista. Rosario Guerrero la Tremendita arriba a la primera edició del Festival Paco de Lucía presentant Tremenda, títol del seu darrer disc. L’àlbum és la seva progressió cap a l’experimental, sense renunciar a la tradició del cant flamenc.

Teatre Municipal Xesc Forteza (c/ Miquel Maura, 1). Dissabte, 12 de març, 20 hores. 25 euros.

Orquestra de Cambra

‘Les quatre estacions’

L’Orquestra de Cambra de Mallorca, sota la direcció del violinista Olivier Charlier, interpretarà Les quatre estacions de Vivaldi, un concert que forma part del Cicle d’Hivern 2022 organitzat per l’Ajuntament de Manacor. Sebastià Pou serà el violí solista.

Església del Convent de Sant Vicenç Ferrer (Manacor). Diumenge, 13 de març, a les 19 hores. Gratuït.    

Toni Mora Tur

‘Sol’

El pianista de Palma resident a Madrid presentarà a Búger, a la Fundació ACA, el seu primer treball en solitari, Sol. Totes les composicions són originals i un dels temes inclou la col·laboració de la cantant Magalí Datzira. El pianista, que també forma part de la banda de jazz Big Babo, s’ha format a l’Escola de Música de Catalunya (ESMUC).

Fundació ACA (c/ de Son Biali, Búger). Divendres, 18 de març, a les 20 hores. Entrades a 10 euros.

stats