Cultura 26/08/2020

El 8è Festival de Clarinet uneix formació i concerts per potenciar els clarinetistes de Mallorca

L'Auditori d'Alcúdia acollirà concerts de joves músics mallorquins del 26 i al 30 d'agost

Blanca Orell
2 min
El Quartet Gerhard i Víctor de la Rosa preparant el concert que innaugura el 8è Festival

PalmaEl 8è Festival de Clarinet Ciutat d'Alcúdia s'inaugura aquest dimecres amb un concert del clarinetista Víctor de la Rosa i el Quartet Gerhard a l'Auditori d'Alcúdia. El poble acollirà un any més aquest esdeveniment ja arrelat en la programació d'estiu, que s'adaptarà a les normes sanitàries per evitar contagis de covid-19. L'organitzador del cicle, Víctor de la Rosa, ha assegurat que han lluitat perquè "no es deixàs de fer" i, així, poder potenciar els clarinetistes de Mallorca amb quatre dies de concerts i formació.

Andrew Marriner, Professor Honorífic del Festival, clarinetista britànic i solista internacional, és la figura que cada any protagonitza el cartell. Enguany, a causa de la pandèmia, no podrà fer les mastreclass ni el seu tradicional concert, però els alumnes sí que tindran l'oportunitat de fer alguna classe en línia amb ell. Aquesta edició inclourà el Quartet Gerhard al seu lloc, conjunt de corda resident als cursos, que ja han actuat en altres edicions.

Així, entre el 26 i 30 d'agost els participants tindran un horari intensiu de classes de clarinet, amb piano, música de cambra i assajos, per formar-se i preparar el recital que tancarà la setmana, diumenge 30. Als vespres també hi haurà concerts a càrrec de músics illencs com Ana Lladó i Claudia Céspedes (clarinet) i Pedro Aguiló (piano), que interpretaran un repertori d'obres de Chopin i Schumann, entre d'altres, dia 28.

Durant la trajectòria dels darrers anys, a cada edició "hi assistien més participants", ha assegurat el director del festival. L'edició d'enguany, però, s'ha vist afectada per la situació actual, i ha hagut de reduir la llista d'alumnes per tal d'adaptar-se a les mesures sanitàries vigents. Així i tot, "l'essència del festival no ha canviat", ha recalcat.

Els músics mallorquins Víctor de la Rosa i Óscar Caravaca varen crear la Mallorca Summer Academy per donar més oportunitats als joves músics de Mallorca. En aquests anys, s'hi han afegit estudiants d'altres llocs com el País Basc, Itàlia i Alemanya, i s'ha oferit més formació "per donar una empenta als clarinetistes per continuar amb la carrera musical", ha subratllat de la Rosa.

A més, el certamen té l'objectiu de donar protagonisme als més joves, oferint-los la possibilitat d'actuar en un escenari, amb el recital final de diumenge. Aquest recital de cloenda, a càrrec dels alumnes i acompanyats del pianista, Pedro Aguiló, serà gratuït. Per tal de complir amb les noves normatives de seguretat, per accedir a tots els concerts s'han de reservar les entrades prèviament a l'Auditori d'Alcúdia.

stats