Agenda cultural

10 plans culturals (per si plou el cap de setmana)

Fotoperiodisme, flamenc o teatre, entre les propostes que et donaran aixopluc

ARA
4 min
word press

BarcelonaArrenquen propostes com el World Press Photo i el FlamenGi, Festival Flamenc de Girona. Si el cap de setmana pinta amb pluges, la cultura et donarà aixopluc.

1.

L'exposició del World Press Photo

Per primera vegada el World Press Photo estrena format híbrid: presencialment al CCCB (Barcelona) i online a través de Filmin. S'ampliaran les visites guiades i l'organització Photographic Social Vision oferirà digitalment les entrevistes als fotoperiodistes guanyadors. La pandèmia, situacions socials d'adaptació i supervivència, el canvi climàtic o les qüestions de gènere són alguns dels temes més presents. Alguns dels plats forts seran la projecció del documental Stop filming us, sobre la imatge estereotipada de la violència i la pobresa, i la taula rodona dels fotògrafs Pablo Tosco i Samuel Aranda.

De l'11 de novembre al 12 de desembre 

2.

'La casa de los espíritus' al Teatre Romea

Coproducció entre el Teatre Espanyol i el Festival Grec, La casa de los espíritus arriba al Teatre Romea. L'obra original d'Isabel Allende ha sigut adaptada per Anna Maria Ricart i dirigida per Carme Portacelli, que ha volgut posar l'accent en la reconciliació, tant del país on es contextualitza la història (Xile) com de la família protagonista. El perdó, l'amor i la màgia seran elements bàsics. L'espectacle estarà interpretat per Jordi Collet, Carmen Conesa i Inma Cuevas, entre altres.

Del 10 al 21 de novembre 

3.

Festival Flamenc de Girona

El FlamenGi inaugura la tercera edició amb una exposició fotogràfica de Jacques Léonard, Romi, dedicada a la dona gitana. Aquest any el festival es vol centrar en la mirada femenina i la multidisciplinarietat: el flamenc no només en la música, sinó també en la pintura, el cinema o la fotografia. La masterclass de la mestra de flamenc La Chamela o l'espectacle de ball Nuclear de Lorena Oliva són dos dels plats forts. El festival estrena escenari al carrer, una iniciativa que vol potenciar la música a l'aire lliure. Per fer-ho s'han organitzat actuacions musicals a la plaça Germans Sàbat.

Del 12 al 25 de novembre 

Fotografia de Jacques Léonard
4.

'Pan de limón con semillas de amapola', als cinemes

En un petit poble de Mallorca es retroben dues germanes separades en l'adolescència. Ara adultes, s'ajunten per descobrir l'origen d'una sospitosa herència d'un forn de pa. Mentrestant, reviuen conflictes familiars del passat. Basada en una novel·la de Cristina Campos i traslladada a la pantalla gran per Benito Zambrano, les actrius Elia Galera i Eva Martín seran les encarregades de protagonitzar la peculiar història familiar.

Divendres, 12 de novembre 

5.

Estrella Morente al Barcelona Jazz Festival

Estrella Morente actuarà aquest divendres al Festival Flamenc de Barcelona De Cajón!, dintre el marc del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona. La granadina presentarà un ampli repertori que inclourà des dels cants festius de la seva infància, fins a temes més personals amb l'amor i la nostàlgia com a eix principal. L'actuació tindrà lloc al Palau de Música a les 20.30 h. Paral·lelament, BJ Griffin i la seva banda actuaran el mateix dia al Harlem Jazz Club, on el cantant i violoncel·lista interpretarà cançons d'icones com Michael Jackson i James Brown, entre altres.

Divendres, 12 de novembre 

6.

La psicodèlia d'Ana Roxanne al MIRA Festival

La novaiorquesa Ana Roxanne debuta el 2020 amb l'EP Because of a flower, en què tracta qüestions identitàries i de gènere. Entre l'electrònica i el dream pop amb influències R&B dels 80 i 90, el seu univers musical vol ser un espai de meditació i espiritualitat. Ajudada pels visuals de l'artista Ritu Ghiya, juntes crearan un ambient que fluctuarà entre sons antics i moderns. VVV [Trippin'you] és un dels altres grups que actuaran dissabte. Els madrilenys juguen amb textures sòniques mil·lennials com el neobakala, l'electropunk o el hardcore parkinero.

Dissabte, 13 de novembre

Portada de la primera EP d'Ana Roxanne 'Because of a flower'
7.

14a edició d'El Meu Primer Festival

Arriba la 14a edició d'El Meu Primer Festival amb 107 pel·lícules repartides en 23 sessions. La cita cinematogràfica per a nens d'entre 2 i 12 anys s'ha organitzat en diferents seccions entre les quals trobem Cinema de tots els temps o Homenatge a Cartoon Salon, aquesta última dedicada a un estudi d'animació independent irlandès creat el 1999. La cançó del mar, de Tomm Moore, o Cine-concert: dos llunàtics!, sobre Segundo de Chomón, són alguns dels plats forts de la programació. Barcelona, la Garriga, Vitoria-Gasteiz i Madrid són algunes de les poblacions on tindrà lloc el festival. Paral·lelament, també estarà disponible online a Filmin.

Del 12 al 28 de novembre

8.

'Malditas plumas' a la Sala Beckett

Entre ficció i realitat, la directora de l'obra, Sol Picó, vol traslladar el públic al Paral·lel dels anys 20 i a les figures nocturnes que l'habitaven. A través de la vida d'una vedet, Picó vol exposar una situació a la qual tots podem arribar en un punt de la nostra vida: la frustració de veure que els nostres somnis no s'han complert i que difícilment ho faran. Malditas plumas és un híbrid entre dansa i text que s'endinsarà en el món emocional d'aquella època, tan diferent de l’actual.

De l’11 al 28 de novembre

'Malditas plumas'
9.

Barcelona Innova Week. Cultura, societat i tecnologia

Ca l'Alier, centre d'innovació urbana de la ciutat de Barcelona, serà l'espai on es duran a terme la majoria d'activitats del Barcelona Innova Week. La seva quarta edició vol reflexionar sobre el concepte de smart city i la innovació com a motor del canvi. Hi haurà una trentena de tallers i activitats per a tots els públics: la visita guiada al centre d'Innovació de Cisco Systems o la Città Infinita, un espai de joc amb materials industrials reciclats, són algunes de les més destacables.

Fins al 14 de novembre

10.

'Carne de mi carne: Entraña' al Loop

En la 19a edició del Festival Loop es presenta la videonarració Carne de mi carne: Entraña, de María Alcaide, que no només vol parlar de la carn, sinó també de totes les vivències i emocions que conté. El seu treball parla de les relacions i experiències que ella mateixa ha tingut amb el seu cos, i d'aquí entronca amb el feminisme i les desigualtats de gènere. Alcaide centra la seva obra en la precarietat juvenil i en els debats socials que sorgeixen de l'increment de la xenofòbia i l'extrema dreta a Europa. L'exposició tindrà lloc a la Capella, un espai amb pes històric dintre el Raval.

Fins al 21 de novembre

stats