Agenda cultural
Cultura 11/03/2022

10 plans culturals per al cap de setmana

Us proposem un llistat d'activitats per a tots els gustos

4 min
La Barcelona Art Orchestra
1.

Barcelona Art Orchestra al Festival de Jazz de Terrassa

La Barcelona Art Orchestra debuta al Festival de Jazz de Terrassa amb l’estrena del projecte Ragtime stories (UnderPool, 2022). Sota la direcció dels pianistes Lluís Vidal i Néstor Giménez, del saxofonista i clarinetista Lluc Casares i del bateria Joan Vidal, la banda, de 17 elements, compta amb un elenc formidable d’instrumentistes que formen part de la nova saba del jazz de factura catalana.

Dissabte 12 de març a les 22 h a la Nova Jazz Cava de Terrassa

2.

Clàssic però innovador: això és Mazoni

El cantautor empordanès Mazoni arriba a l'Apolo en el marc del Guitar BCN per presentar el disc Ludwig, inspirat en l'obra de Beethoven. Ara, Mazoni vol oferir una reconstrucció més oberta i arriscada de les peces clàssiques del compositor romàntic.

Divendres 11 de març a les 21 h a la Sala Apolo

3.

Els mil universos de Pedro Guerra en un sol disc

El Guitar BCN acull el cantautor Pedro Guerra, que presenta en concert el seu nou àlbum, El viaje. De la mà del productor Pablo Cebrián, Guerra ha volgut recórrer tots aquells universos sonors que l'han acompanyat durant la seva carrera amb l'objectiu de reunir-los en un sol treball. Temes com Cara y cruzEspejoRuego o Cuando tú no estás ens parlen de conceptes tant universals com íntims com ara l'amor, la memòria i els orígens.

Dissabte 12 de març a les 20.30 h a la Sala Barts

4.

Ojete Calor al Sant Jordi Club

Ojete Calor és el duet format per Carlos Areces i Aníbal Gómez, rebatejats com Carlos Ojete i Aníbal Calor per a aquest peculiar projecte musical. Amb un estil propi definit per ells mateixos com a subnopop, toquen l'electrònica, el vodevil i la cultura popular per crear temes icònics com ViejovenMocatriz i Cuidado con el cyborg, tan originals com imprescindibles per animar qualsevol festa.

Dissabte 12 de març a les 21 h al Sant Jordi Club

5.

Graf BCN 2022

Graf, el festival de còmic independent més important de l'Estat, torna aquest cap de setmana. Un dels protagonistes serà Miguel Gallardo, a qui està dedicada l'edició d'enguany i l'exposició X-Gallard y su equipo de dibujantes, en què dibuixants amics com Paco Roca i Sonia Pulido, entre d'altres, reten homenatge al creador de Makoki amb dibuixos i historietes. Un altre dels plats forts de l'edició serà la xerrada magistral del dibuixant Javier Olivares, que parlarà amb Mery Cuesta sobre la seva feina a La cólera i Warburg & Beach.

Dissabte 12 i diumenge 13 de març a La Fabra i Coats

6.

'Ils nous ont oubliés', al TNC

Estrena mundial al TNC de l'obra Ils nous ont oubliés, basada en El forn de calç, de Thomas Bernhard. Dirigida per Séverine Chavrier, vol reflexionar sobre la bogeria i els abusos perpetrats en nom de la ciència. La història que s'explica és la del Konrad, un home que es refugia en un forn de calç amb la seva dona. Allà dintre intentarà desenvolupar al màxim la seva capacitat d'audició, un objectiu que el té obsessionat.

Dissabte 12 a les 19 h i diumenge 13 a les 18 h, al Teatre Nacional de Catalunya (Sala Gran)

'Ils nous ount oubliés'. © Alexandre Ah-Kye
7.

Com encararies l'apocalipsi?

La companyia lleidatana Íntims Produccions arriba a la Sala Beckett amb Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs, una reflexió sobre El Final. Aquesta idea apocalíptica de veure venir el final de la humanitat, de la nostra espècie, i preguntar-nos "i ara que?". A partir d'aquest qüestionament, la companyia indaga sobre les possibles reaccions, punts de vista i modus operandi que podrien sorgir davant una situació tant critica. Fer-lo bonic o esperar tristos a l'imminent desenllaç? L'espectador tindrà el poder d'escollir.

Fins al 3 d'abril a la Sala Beckett

8.

Reinventar les arrels amb Joana Dark

Júdit Pi i Ariadna Rulló són Joana Dark, una proposta musical que pretén traslladar a la contemporaneïtat aquelles cançons que van ser testimoni d'una cultura passada, de les tradicions i costums d'una altra època. El tàndem recupera textos antics i els entrellaça amb sonoritats electròniques. A més, busquen la reflexió sobre les arrels rurals des d'una perspectiva feminista. L'espectacle tindrà lloc al Centre Artesà Tradicionàrius.

Divendres 11 de març a les 20.30 h al CAT

Júdit Pi, integrant de Joana Dark.
9.

I la digitalització, produeix addicció?

El Bòlit acull l'exposició Narcohumanisme. Farmàcies i estupefaents a les pràctiques artístiques actuals, comissariada per Núria Gómez Gabriel i Eloy Fernández Porta. La mostra analitza els canvis que ha patit el concepte de droga i com es percep actualment, en una societat totalment submergida en una addicció pel món digital i les xarxes socials. També vol donar a conèixer les pràctiques de consum i les subjectivitats que generen: els seus usos lúdics, però també els laborals; els efectes narcòtics, i, amb ells, els afectes humans.

Fins al 22 de maig al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona

10.

Passió i sentiment a l'Auditori de Lleida

Franz Schubert Filharmonia ha convidat el pianista Alexei Volodin per interpretar el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Brahms. A la segona part del concert, Tomàs Grau dirigirà la 5a Simfonia de Txaikovski, l'obra on el compositor rus va descriure amb llargues melodies el seu món interior. També cal destacar el rebuig absolut que ha manifestat Volodin contra la guerra a Ucraïna i contra Vladímir Putin.

Dissabte 12 de març a les 20 h a l'Auditori Enric Granados (Lleida)

stats