Agenda cultural

10 plans culturals per al cap de setmana

Cinema, teatre i molta música!

ARA
3 min
El músic barceloní Rojuu
1.

Barcelona vibra a ritme electrònic

La novena edició del Festival Abroadfest s'escampa per Barcelona per satisfer els amants de la música electrònica. L'esdeveniment tindrà lloc en dos espais: dijous i divendres al Sant Jordi Club i dissabte a la discoteca Shoko (passeig Marítim). Alguns dels plats forts són Sam Blacky, Medvza i Nicky Romero.

Del 3 al 5 de març al Sant Jordi Club i Shoko

2.

Aziza Brahim i Cafè d'Alger: dolçor amaziga

En el marc de la Nit Amaziga al Centre Artesà Tradicionàrius, la jove cantant Aziza Brahim i el trio musical Cafè d'Alger donaran a conèixer els sons del nord de l'Àfrica, amb lletres en amazic, àrab, francès i català. Aziza Brahim hi presenta Blues de la Hamada, en què interpreta cançons de resistència i exili que parteixen de la tradició del haul, la música del Sàhara Occidental. I Cafè d'Alger ofereix un repertori de música chaâbi algeriana barrejada amb melodies rocksteady, una combinació atrevida i de to festiu.

Divendres 4 de març al CAT

Aziza Brahim
3.

B·XTRA22

B·EXTRA es presenta com un cicle de concerts del Festival·B, amb què es vol impulsar l'escena independent i underground actual. L'esdeveniment té lloc a la Fabra i Coats. Entre els artistes que hi participen hi ha Yung Beef, Califato 3/4, Sticky M.A., Derby Motoreta's Burrito Kachimba, Cupido, Girl Ultra, Lisasinson, Rebe, Paco Moreno, Maria Blaya i el fenomen de l'emotrap Rojuu.

Del 4 al 6 de març a la Fabra i Coats

4.

L'odissea R&B de Masego al Razz

Masego actuarà aquest dissabte a Razzmatazz. Com a telonera ha convidat la nord-americana Mereba, membre del col·lectiu de hip-hop Spillage Village. El polifacètic compositor va saltar a la fama amb Tadow, després de llançar el seu primer EP Pink Polo, i ha aconseguit fer-se un lloc en l'escena R&B aportant un so especial i diferent. En el seu últim treball, Studying abroad, col·labora amb artistes com Don Toliver i Shenseea.

Dissabte 5 de març a Razzmatazz

5.

100 anys del naixement del geni italià

Dissabte fa cent anys que Pier Paolo Pasolini va néixer. El cineasta i poeta italià va marcar un abans i un després en el món de l'audiovisual i va ser una figura capital en l'escena artística espanyola gràcies al seu vincle amb personalitats com Goytisolo. Ara, entitats de tot Catalunya li reten homenatge. Un exemple és el cicle Pier Paolo Pasolini: cinema contra televisió organitzat per la Filmoteca de Catalunya. S'hi projectaran alguns dels seus llargmetratges més coneguts, però també apunts, entrevistes i materials propis del director.

Fins al 31 de març a la Filmoteca de Catalunya

Pier Paolo Pasolini
6.

Sen Senra ens obre el seu cor 'sad'

El Sant Jordi Club acull dissabte el concert del cantant gallec Sen Senra. Després del seu primer treball Permanent vacation (2015), l'artista no va parar de créixer fins a arribar a col·laborar amb artistes com C. Tangana, Feid i Julieta Venegas. El seu últim EP, Corazón cromado, ha confirmat el seu vessant més polifacètic i emocional.

Dissabte 5 de març al Sant Jordi Club

7.

25è aniversari del disc 'Hecho, es simple'

L'icònic disc Hecho, es simple de 7 Notas 7 Colores celebra 25 anys. L'àlbum del grup del Prat de Llobregat va marcar una fita dins el hip-hop espanyol: va esdevenir un clàssic del gènere i en va reescriure les regles. Per commemorar l'aniversari, Sonido Muchacho ha organitzat una gira que arrenca a La Capsa, on es repassarà l'àlbum sencer i també s'hi tocaran altres clàssics com ChuleríaCookin Bananas i La mami Internacional.

4 de març a les 20 h a La Capsa (al Prat de Llobregat)

8.

Un crit revolucionari per denunciar el canvi climàtic

Quatre actrius i tres actors representen la mobilització d'un poble davant l'arribada d'una multinacional estrangera a l'obra Climate figthers. S'hi entrellaça la comèdia i la música dels 90 per reflexionar sobre els discursos, les tensions i les contradiccions que sorgeixen en un moviment social d'aquest tipus. Amb l'actual crisi global del canvi climàtic com a temàtica de fons, l'obra fa una crida a la conscienciació i a l'acció col·lectives.

Fins a l'11 de març a la Badabadoc

9.

Una fada molt entretinguda visita l'Auditori de Lleida

L'obra de teatre De bracet. Una fada encantadora, a càrrec de la companyia Samfaina de Colors, aterra a l'Auditori de Lleida. L'espectacle tracta la història d'una fada que cerca amics pels carrers de tot el món. A partir del relat es repassen poesies d'autors i autores catalanes adreçades als infants. A més, també hi haurà presència d'elements musicals. L'edat recomanada és a partir de 2 anys.

Dissabte 5 de març a l'Auditori Municipal Enric Granados (Lleida)

10.

Festival Rakhmàninov a L'Auditori

El pianista Denis Kozhukhin és el gran protagonista del Festival Rakhmàninov de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) d'aquest cap de setmana a L'Auditori de Barcelona. Al programa de divendres i dissabte (19 h), el Concert per a piano núm. 2; i al de diumenge (11 h), el Concert per a piano núm. 4. Als tres concerts, i sempre amb la direcció de Matthias Pintscher, l'OBC també interpretarà les Danses simfòniques de Rakhmàninov i la Rapsòdia espanyola de Ravel.

Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 7 a L'Auditori

stats