Cultura 22/03/2022

10 anys de Teatre de Barra a Palma

Del 24 de març al 28 d’abril es faran les actuacions a Ca na Mercy, Cafeteria Bon-Bon, In Cafè i Bar Mavi, i la final serà el 30 d’abril al Teatre Mar i Terra

2 min
Actuació d'una edició antiga de Teatre de Barra.

Palma10 anys, 20 edicions. Teatre de Barra compleix una dècada d’existència i ho celebra amb una edició especial anomenada Celebration. Es farà del 24 de març al 28 d’abril, i la final serà el 30 d’abril al Teatre Mar i Terra. El programa inclou quatre espectacles nous, i les actuacions es faran a Ca na Mercy, Cafeteria Bon-Bon, In Cafè i Bar Mavi (de 20 a 21.30 h).

El productor de Teatre de Barra, Javier Matesanz, ha dit que la intenció és que aquesta edició “sigui una festa cultural” amb el públic que ha assistit a les actuacions al llarg d’aquesta dècada. També ha remarcat que en aquesta programació hi participen dramaturgs i actors que han col·laborat amb Teatre de Barra aquests anys. “Vàrem néixer fa deu anys en època de crisi i hem anat de crisi en crisi. La part bona és que encara hi som”, ha afegit Matesanz.

Salvador Oliva, Ferran Bex, Irene Niubó i Àlex Tejedor són els autors de les peces que participen aquesta edició. La d’Oliva és Blues, browns & grays, interpretada per Salvador Oliva i Rodo Gener. Un text que té com a context la reunió matinera del Departament de Policia.

Bex és l’autor de Reflex, que interpreten Aina Jagla i Aina Zuazaga. En aquesta peça, Laura no troba les claus per obrir el bar i els convidats estan a punt d’arribar. El temps passa i el seu aniversari és el reflex de tot el que no ha aconseguit.

Fraules és l’obra que ha escrit Niubó. Dirigida per Pedro Orell i interpretada per Aina Compte i Lina Mira, explica la història de Marga i Laura, dues dones que han arribat a la fi de la seva carrera professional.

Àlex Tejedor és l’autor d’El somni de les crisàlides. Marina Font i Joan Bibiloni són els encarregats de defensar un text en què se celebra que el protagonista torna a casa i que es retroba amb una veïna amb qui comparteix uns records que varen començar fa molt de temps.

El coordinador general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras, ha assistit a la presentació de Teatre de Barra. Segons ha dit, per a l’àrea de Cultura és “molt important” donar suport a una iniciativa com aquesta, que compleix tres objectius prioritaris per a la institució: “Descentralitzar i democratitzar la cultura, donar suport i visibilització a la dramatúrgia balear i acostar les arts escèniques a nous públics, formats i espais”.

Les entrades anticipades es poden comprar a Drac Màgic i a In Cafè per 4 euros.

stats