Cultura 21/03/2022

El món del Principal de Palma s'amplia: llança 'Sala 3', un podcast fet entre bambolines

També ha anunciat descomptes de fins a un 50% en la compra d'entrades, amb motiu del Dia mundial del teatre

ARA Balears
2 min
Joan Trias, Joan Cabot, Júlia Mérida, Bel Busquets i Josep R. Cerdà.

PalmaDescomptes, l'estrena del podcast Sala 3, nous títols a la plataforma Principal a la carta. El teatre Principal de Palma ha anunciat algunes propostes, emmarcades en el context del Dia mundial del teatre (27/03) per "aviciar" el seu públic, perquè se senti part de la família del Principal. Els anuncis s'han fet aquest dilluns en roda de premsa.

El Principal continua ferm en la voluntat d'acostar-se a nous públics i d'ampliar l'univers del teatre Principal amb les eines tecnològiques. La nova aposta és el llançament de Sala 3, un podcast fet des del Principal i elaborat pel periodista Joan Cabot (que parlarà d'arts escèniques) i la musicòloga Júlia Mérida (que s'encarregarà de l'òpera i lírica).

Josep R. Cerdà, director del teatre, ha recordat la feina que fan perquè el teatre tingui presència "a tots els canals disponibles". Els podcasts són, ara mateix, "una forma de comunicació molt activa", ha dit. Així mateix, ha precisat que "Sala 3 no vol ser una simple agenda de la programació del Principal, sinó que aprofundirà en aquells aspectes que els espectadors no veuen quan venen als espectacles". Els dos primers capítols de Sala 3, que estaran disponibles aquesta mateixa setmana a través de plataformes com Anchor i Spotify, tracten sobre els centres de creació, a càrrec de Joan Cabot, i de la presència de la dona en la direcció d'escena de la temporada d'òpera, a càrrec de Júlia Mérida.

El podcast, a més, té el suport d'IB3 Música, on també es publicarà, segons ha dit el seu coordinador musical, Joan Trias.

Així, a partir d'ara i fins dia 27 de març, les entrades de tots els espectacles (excepte els d'òpera) tenen un descompte del 50%. A més, totes les persones que comprin entrades durant aquesta setmana tindran accés als continguts de la plataforma de continguts teatrals Principal a la carta de manera gratuïta durant un mes.

Precisament, el director del teatre, Josep R. Cerdà, ha dit que s'han incorporat nous títols en aquesta plataforma: la peça de teatre familiar Màquina Gramòptica Universal, els concerts de Miquel Serra i Amics i Petit & Friends i l'obra de teatre La darrera opció, de Clara Ingold.

Dia 27 de març, a les 18 hores, just abans de començar la funció de Nevermore, una coproducció de la companyia gallega Chévere amb el Centro Dramático Nacional, l'actriu mallorquina Caterina Alorda llegirà el Missatge Internacional amb motiu del Dia mundial del teatre, que enguany ha redactat el director d'escena nord-americà Peter Sellars.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha celebrat que el teatre Principal "incentivi l'assistència als espectacles que programa el teatre".

La programació del teatre Principal aquesta setmana es completa amb el concert que oferiran aquest dimarts Maria Hein, MDMAR i Alenaire; l'obra teatral Cuaderno de Pitágoras, a càrrec del Centro Dramático Nacional, divendres 25, i Peus dalt, un espectacle de circ de la companyia de Pau Portabella, dissabte 26.

stats