Cultura 19/10/2021

Un Netflix de teatre: la plataforma 'Principal a la carta' ja té 15 títols disponibles

El teatre de Palma es converteix en el quart espai de l'estat espanyol a oferir un espai de continguts teatrals digitals a la ciutadania

2 min
El Principal a la carta

PalmaA partir d'aquest dimarts ja funciona la plataforma de continguts 'Principal a la carta', un espai del teatre Principal de Palma que servirà per facilitar als espectadors l'accés a espectacles de música, dansa, teatre i lírica a través d’una subscripció anual de 25 euros, amb accés il·limitat. L'espai del Consell de Mallorca es converteix en un dels pocs teatres de l'estat espanyol que tenen una plataforma de continguts digitals; fins ara, els únics exemples eren el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, i el Teatro de la Abadía, a Madrid.

A la presentació d'aquesta plataforma hi han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, Bel Busquets, i el director del teatre Principal, Josep R. Cerdà. Segons ha apuntat el director de l'espai, “l’objectiu no és aconseguir grans audiències, sinó oferir un servei públic" i tenir disponible un espai "on els espectadors puguin trobar les produccions escèniques del seu interès".

De moment, la plataforma disposa de 15 títols dels gèneres escènics més variats, però en breu incorporaran altres peces; durant l'any, s'hi anirà afegint contingut de manera regular. Entre les obres que estan disponibles destaquen títols com El combat del segle i Nua, en teatre; Verding o La serva padrona, en lírica; Unexploded bomb, Very, very Slightly, en dansa; i concerts com els que oferiren Highlands Project, Salvatge Cor i Ferran Palau o el de Roger Pistola.

Bel Busquets ha explicat que l’origen d’aquesta iniciativa es troba en el confinament, quan el Principal començà a oferir continguts oberts d’espectacles de temporades passades. Després del confinament, amb el teatre obert però amb restriccions, es començaren a oferir espectacles en streaming, un procés que culmina amb aquesta plataforma, “que posa al servei de la ciutadania els continguts del teatre Principal més enllà de l’emergència sanitària”, ha assegurat Busquets.

Josep R. Cerdà ha assenyalat que “les arts escèniques no poden quedar al marge dels processos de digitalització que ja afecten tots els àmbits de la societat”. Ha comentat, també, que aquesta eina és una fórmula “per donar una segona vida a les produccions i coproduccions del Principal”. La presencialitat del teatre és que el fa un art únic i molt especial però, al mateix temps, “converteix el fet teatral en efímer i no perdurable”, un fet que es pot superar gràcies a eines com el 'Principal a la carta'", ha explicat Cerdà.

stats