Ajuntament de Palma
Política Cort 24/01/2024

Vols acollir un moix lactant o cuidar un animal malalt? A Palma ja és possible fer-ho amb les despeses pagades

Cort posa en marxa un programa perquè voluntaris residents tinguin a ca seva felins fins a vuit setmanes

2 min
Moix malalt rebent assistència veterinària.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres un programa d'acolliment i cura de moixos lactants i animals malalts a les cases dels residents que ho desitgin. Cort es farà càrrec del subministrament d'aliments, medicines i tots els útils d'alimentació necessaris per al benestar de l'animal.

Els moixos estaran durant un període de fins a vuit setmanes amb la persona o família d'acolliment i després seran retornats a Son Reus. En el cas d'animals malalts –principalment moixos i cans–, podran estar en acolliment sense límit de temps. La portaveu de Cort, Mercedes Celeste, ha anunciat la mesura com a resposta a una sol·licitud "insistent" de les associacions animalistes per crear un sistema d'acollida animal. "És un primer pas per complir amb un dret dels animals i les persones que vulguin cuidar-los", ha dit Celeste.

El programa té com a requisits ser resident a Palma i estar inscrit en una associació animalista. El protocol es posa en marxa "de manera immediata".

Sous de policies locals del cas Cursach

La portaveu ha confirmat que l'Ajuntament ha pagat dos milions d'euros en sous als policies processats en el cas Cursach. Se sumen als 2,5 milions destinats al pagament de les defenses dels advocats, dels quals queden 300.000 euros pendents. Ara el Consistori ha d'afrontar les reclamacions dels funcionaris pels extres, ja que només se'ls ha abonat el sou bàsic. "Estam analitzant si jurídicament és possible i com s'ha de resoldre", ha assegurat.

Baluard del Príncep

El Consistori ha aprovat un projecte de millora del clos d'obra i mesures de seguretat complementàries al Baluard del Príncep. Es traslladarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana perquè hi faci les correccions i "tot quedi solucionat".

Activitats fitness

D'altra banda, la Junta de Govern ha aprovat els plecs de condicions tècniques i administratives per a la contractació d'activitats de fitness en instal·lacions esportives de l'Ajuntament i barris de Palma per valor de 3,19 milions d'euros. El contracte estarà vigent de l'1 de juliol de 2024 a l'1 de juliol de 2026 i permetrà oferir 62.000 hores de fitness a l'any i incrementar els usuaris de 3.000 a 4.000.

stats