Política Cort 28/09/2023

El PP no cedeix a Vox i el català continuarà sent un requisit a l'Ajuntament de Palma

El partit d'extrema dreta havia proposat llevar aquesta condició per accedir a l'administració pública, però l'equip de govern ha afegit una transaccional per moderar el text, que han aprovat

1 min
El primer tinent de batle de Palma, Javier Bonet; el batle, Jaime Martínez; i la segona tinent de batle, Lourdes Roca.

PalmaEl Partit Popular modera les exigències de Vox en matèria lingüística a l'Ajuntament de Palma. L'equip de govern de Cort ha rebutjat la proposta que el seu soci ha duit al ple de Cort per eliminar el català com a requisit a l'administració pública. Concretament, el PP ha modificat, amb una transaccional, els punts 1 i 2 de la proposta de l'extrema dreta, en què demanava estudiar la necessitat "de modificar el reglament de normalització lingüística" del consistori i "eliminar el requisit excloent del català en les proves d'accés a la funció pública a l'Ajuntament de Palma".

Així, s'ha aprovat un nou contingut per a ambdós punts. En el número 1 han acordat "garantir els drets dels ciutadans perquè tenguin informació i siguin resposts en la mateixa llengua que s'adrecin", amb la possibilitat de "modificar, si fos necessari, el Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Palma". El punt 2 ha quedat modificat de manera que el text definitiu acorda "fer efectiu l'ús normal de la llengua català i castellana, en l'àmbit oficial i de l'administració, creant les condicions que permetin arribar a la igualtat" entre ambdues.

Així mateix, el punt número 3 ha quedat intacte. "Que la categoria de 'mèrit' de l'acreditació del requisit de coneixement de la llengua catalana no superi al de les titulacions necessàries per al millor desenvolupament del lloc de feina", recull el text en aquest sentit. “Treballarem per garantir els drets lingüístics dels ciutadans”, ha conclòs la regidora de Funció Pública, Mercedes Celeste. 

stats