Política  /  Cort 22/06/2022

Jarabo afirma que la Junta de Govern de Cort ha tractat els àudios filtrats de Romero

L'Ajuntament preveu reaccionar a les declaracions del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de Podem

2 min
Façana de l'Ajuntament de Palma.

PalmaLa polèmica en el si d'Unides Podem Palma continua, i aquesta vegada amb uns àudios filtrats a la premsa del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero. El mateix edil que va estar involucrat fa menys d'una setmana en un comunicat elaborat per la regidora destituïda Sonia Vivas torna a ser el protagonista de l'actualitat del partit amb unes declaracions en què afirma que ell va ser l'autor del document, tot i que ahir mateix ho va tornar a negar. Sobre això, el portaveu de l'equip de govern de Cort, Alberto Jarabo, ha afirmat que la Junta de Govern ha tractat aquesta qüestió avui, però no n'ha volgut donar detalls. Fonts de l'Ajuntament informen que reaccionaran a aquest fet properament.

Els àudios filtrats provenen del que sembla una conversa privada entre Romero i una altra persona, en què ell assegura que és l'autor del comunicat que es va fer contra Neus Truyol i que el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, "tindrà el que es mereix" per la seva gestió municipal. Preguntat per aquesta qüestió a la roda de premsa d'Acords de Govern, Jarabo també s'ha negat a fer cap valoració i tan sols ha explicat que Romero no ha assistit a la Junta de Govern aquest dimecres. "Hem parlat [dels àudios] i la relació ha estat cordial i de comprensió", ha afegit.

PP i Cs demanen reaccions

Davant d'això, el PP de Palma ha enviat un comunicat demanant la compareixença de Romero en el ple per explicar aquests àudios i alguns dels temes dels quals hi parla. La portaveu del Grup Municipal, Mercedes Celeste, ha afirmat que aquests àudios posen de manifest la "profunda crisi que afecta tot el govern de Cort" i ha demanat que el regidor expliqui quin és l'expedient que diu que existeix sobre Alberto Jarabo.

En aquest sentit, han declarat que demanen la compareixença perquè Romero "es pugui expressar amb total tranquil·litat i pugui contar, sense cap pressió, què ha succeït". "Que surtin a la llum converses privades d'un regidor ens sembla menyspreable", ha manifestat Celeste.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans a Cort, Eva Pomar, ha exigit a Hila que rompi el govern amb els seus socis, Podem i MÉS, i que governi en minoria. Segons Pomar, aquests àudios posen de manifest "les desavinences que existeixen en el si de l'equip de govern". La portaveu de Cs ha lamentat que "el joc brut" s'hagi instal·lat al govern de Cort amb enregistraments i filtracions d'àudios privats.

stats