Política Cort 29/09/2023

Les galeres de Palma no seran elèctriques el 2024

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Toni Deudero, ha explicat que volen esperar que Alcúdia implanti la mesura

1 min
Galeres de cavalls a Palma.

PalmaLes galeres de Palma no seran elèctriques el 2024, tal com va acordar el ple de l'Ajuntament el 2022. Arran de la proposta d'Unides Podem, el regidor de Mobilitat, Toni Deudero, ha revelat que la mesura no s'aplicarà de moment. "És un projecte innovador, hi ha tot un procés administratiu que s'implantaria, si veim que a Alcúdia –un altre municipi que ho vol posar en marxa– funciona i si el sector també està d'acord a fer aquest canvi", ha declarat Deudero.

A més, ha assegurat que els preocupa si "la substitució de la tracció animal per l'elèctrica tindrà l'interès per al turista o no". Un altre factor que Deudero ha assenyalat com a problemàtic és que "les galeres elèctriques també han de passar per una homologació", la qual cosa requeriria més temps.

Sobre l'homologació, Deudero ha afegit que van detectar que l'anterior equip de govern "va rebre un correu el mes de març, per part del director general del Ministeri, i no van fer cap passa". "Ens sorprèn que ens reclamin una cosa en la qual en tres mesos ells no van fer cap passa", ha lamentat el regidor.

stats