Societat 28/07/2022

Les galeres de Palma hauran de ser 100% elèctriques a final del 2024

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat la mesura, a proposta de MÉS

1 min
Una galera a Palma.

PalmaLes galeres de Palma hauran de ser 100% elèctriques a final del 2024. Així ho ha acordat aquest dijous el ple de Cort en aprovar una moció presentada per Ciutadans, amb els vots a favor de PSOE, MÉS, Cs i Podem. El ple ha anat més enllà de la iniciativa de Cs gràcies a la proposta de MÉS, que ha fixat en dos anys el termini per erradicar les galeres de tracció animal. Per fer-ho possible, el Consistori obrirà línies d'ajuda que permetin adquirir-ne d'elèctriques.

"Davant el fet que la nostra societat va avançant cap a un món més sostenible, consideram necessari adoptar el compromís de procurar el benestar animal, així com la qualitat de vida i el dret al treball dels conductors de galeres", exposa la formació taronja en la seva proposició.

Així mateix, diuen que "cercar el desenvolupament sostenible per mitjà d'eines modernes i innovadores i la promoció de l'ús d'aquestes també és responsabilitat de les administracions". A més, recorden que "Palma encara no té una nova ordenança de benestar animal adaptada a les necessitats actuals ni adaptada a les ODS".

stats