Política
Política Cort 22/03/2024

Fulgencio Coll es desvincula del Charly: "A Vox desconeixíem per complet la seva altra cara, allò de què ara se l'acusa"

Reconeix la "sorpresa" per la detenció del patriarca de Son Banya en l'operació Escac i Mat i nega que hagin anat a "caçar vots del poble gitano"

2 min
Fulgencio Coll, a les oficines que Cs tenia a l'Ajuntament de Palma: no falten la bandera d'Espanya, regal del partit taronja, ni el retrat de Felip de Borbó.

PalmaEl portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, ha assegurat que va ser una "sorpresa" conèixer la implicació i detenció de Carlos Cortés el Charly en l'operació antidroga Escac i Mat: "Al llarg d'aquests anys, jo n'he vist una cara excel·lent. Va aconseguir un llegat indiscutible. En desconeixíem per complet l'altra cara. La seva vida i el seu comportament no ens van fer pensar en tot allò de què ara se l'acusa. Jo només he defensat la presumpció d'innocència. No m'agraden els judicis mediàtics i no condemn la gent que s'està investigant".

Coll ha oferit una roda de premsa per explicar les relacions del seu partit polític amb la Federació d'Associacions Gitanes de les Balears (FAGIB), presidida per el Charly. Segons ha relatat, el primer contacte amb Cortès es va produir el 21 de maig de 2020: "Volia parlar amb mi. Em va dir que havia complert 14 anys de presó, que volia canviar les condicions del poble gitano, combatre'n l'estigmatització i assumir el rol de patriarca que havia exercit el seu pare, el Quico". A partir d'aquí, es van succeir "telefonades i trobades per ajudar en l'acció social", però Coll ha negat que hi hagués un propòsit electoralista: "En cap cas, Vox i jo vàrem anar a Son Banya a caçar vots del poble gitano. Mai no ha estat el nostre objectiu".

Per al regidor, Vox ha "donat suport a un senyor que volia millorar l'educació i la integració de la dona gitana en el mercat laboral". En el cas de les visites a Son Banya, "és una cosa vista en tots els partits polítics".

Ara és "el jutjat qui ha de determinar què ha passat a la FAGIB", però ha defensat l'actuació de la regidora del seu partit Jero Mayans. "Ha estat acusada de manera injusta. Ella va ajudar per la seva experiència amb les associacions de veïns. No té ni va tenir control sobre la FAGIB, que, per cert, sempre va estar en nombres vermells". Quant a l'esmena als pressupostos de 2024 per part de Vox per adjudicar una partida de 35.000 euros a la FAGIB, Coll ha assenyalat que "només va demanar que es mantingués una quantitat que el Pacte havia concedit els dos anys anteriors". No obstant això, segons el seu relat, els doblers mai no varen arribar a la federació.

stats