Operació 'Escac i mat'
Societat 20/03/2024

Investiguen si el Charly va fer servir un equip de futbol per blanquejar doblers del narcotràfic

Es reunia amb el president de l'equip asturià, tot i no tenir cap mena de relació, aparentment

ARA Balears
1 min
WhatsApp Image 2024-03-15 at 10.41.21 (5).jpeg

PalmaLa Guàrdia Civil investiga si Carlos Cortés, conegut com el Charly, detingut en l'operació 'Escac i mat', va utilitzar l'estructura empresarial del Reial Avilès Club de Futbol per blanquejar doblers procedents del narcotràfic. Segons ha informat Europa Press, les investigacions van relacionar Cortés amb el president de l'equip, Diego Baeza, i els darrers anys van reunir-se en diverses ocasions, tot i que aparentment no tenien cap mena de relació.

Al cos armat estan investigant una empresa que l'any 2019 van crear les filles del Charly i un any després va comprar Baeza. El que ha fet saltar les alarmes han estat aquestes reunions entre el detingut i el president de l'equip de futbol, tot i que la venda de l'empresa de les seves filles va ser fa cinc anys i les reunions no tenien cap relació empresarial coneguda.

D'altra banda, tot i que no han donat els detalls de les sospites que han duit a detenir diverses persones per estar relacionades amb el blanqueig de capital de l'organització, la Guàrdia Civil ha assegurat que és "sorprenent i sospitós" que alguns dels detinguts o investigats hagin adquirit propietats de gran valor a Mallorca "tot i no tenir cap activitat laboral ni ingressos".

En aquest cas, la majoria dels investigats són familiars, persones del cercle més proper del Charly o col·laboradors en el tràfic de drogues com altres clans. De fet, durant la investigació, la Guàrdia Civil ha destacat que l'organització criminal liderada per Cortés tenia relació i negocis amb "clans històrics" com el de la Carmen (polígon de Llevant), el del Pablo (La Soledad) i el del Ove (Son Banya).

stats