Cort
Política Cort 21/09/2022

Cort no participarà en el patrocini esportiu al Reial Mallorca

"És un acord que es limita a la institució insular", ha assegurat el portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo

2 min
El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo

PalmaL'Ajuntament de Palma no participarà en el patrocini al Reial Mallorca i l'Atlètic Balears. Així ho ha assegurat aquest dimecres el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, després que ahir s'aprovàs en el Consell la modificació de crèdit que donarà peu a realitzar el patrocini. El fet que s'hagi desvinculat de la promoció turística és el que ha dificultat que l'Ajuntament en formi part. "Aquests doblers no sortiran de la Fundació Turisme 365, per la qual cosa Cort n'està completament desvinculat", ha explicat Jarabo.

El portaveu ha incidit que "és un acord que es limita a la institució insular". "Si la Fundació Mallorca Turisme va decidir en el seu moment que s'hi destinassin, vull pensar que preveien que aquesta part dels doblers que havia aportat l'Ajuntament de Palma s'invertiria en això", ha apuntat. "Atès que no serà aquesta fundació la que aportarà aquests doblers, entenc que és una qüestió institucional purament del Consell de Mallorca, que no afecta l'Ajuntament de Palma", ha afegit.

La posició de Cort dificulta així que el Reial Mallorca pugui rebre els 1,8 milions d'euros establerts inicialment, després que el Consell hagi aprovat la modificació de crèdit com la fórmula jurídica per possibilitar la seva aportació, i el Govern, segons va apuntar el seu portaveu, Iago Negueruela, hi destinarà la seva partida corresponent, tot i que no serà ni des de l'àrea de Turisme –gestionada pel mateix Negueruela– ni la d'Esports –en mans de la consellera de MÉS per Mallorca, Fina Santiago.

El portaveu d'Unides Podem en el Parlament, Alejandro López, ha expressat aquest dimecres després de la junta de portaveus que l'Ajuntament "no ha estat en cap moment" en les negociacions de l'acord de patrocini. Per la seva banda, la portaveu adjunta del PSIB, Silvia Cano, ha assenyalat que les declaracions de Jarabo "són d'un membre de l'equip de govern", i "seria positiu escoltar el que diu la resta", referint-se al batle i MÉS per Palma.

stats