Política Cort 08/11/2023

Cort reformarà la plaça Major i els seus voltants amb un concurs d'idees

L'Ajuntament de Palma licitarà els quioscos de les Rambles

2 min
Plaça Major de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ja prepara la reforma de la plaça Major i dels seus voltants, és a dir, els carrers que hi desemboquen. Així ho ha informat la portaveu municipal, Belén Soto, aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la junta de govern. Amb aquesta reforma, a més, preveuen modificar els quioscos de les flors de les Rambles.

Segons Soto, l'estat en què es troba el projecte és incipient. La portaveu ha assegurat que, ara com ara, estan enllestint el concurs d'idees, el qual preveuen treure "en breu". D'aquest concurs dependrà el resultat final i de les zones afectades per la reforma, tot i que la intenció de l'àrea d'Urbanisme, encapçalada per Óscar Fidalgo, és fer modificacions a tot l'entorn de la plaça.

Això podria afectar, tal com ha apuntat Soto, una part de les Rambles, el carrer de Sant Miquel i el del Sindicat. El que sí que ja és segur que es reformarà són les galeries de la plaça Major, on volen fer un centre d'interpretació de la ciutat. Cal recordar que aquest espai està en desús d'ençà que van haver de tancar tots els comerços.

Quioscos de flors de les Rambles

Pel que fa a les Rambles, l'Ajuntament ha aprovat aquest dimecres els plecs de condicions per licitar els deu quioscos de flors durant sis anys, amb opció a prorrogar-los cinc anys més. Cada establiment és independent i la superfície mitjana és de 10 metres quadrats. Un requisit fonamental serà que els concessionaris tinguin dos anys d'experiència en el sector de la floristeria. Les concessions varen caducar l'any 2019 –l'anterior concessió es va fer l'any 2006, amb una durada de 12 anys. Segons ha indicat Soto, els nous concessionaris no hauran de fer modificacions en els quioscos, ja que els afectarà la reforma dels voltants de la plaça Major.

stats