Societat 31/08/2023

Les galeries de la plaça Major de Palma tindran un Centre d'Interpretació de la Ciutat

La directora general de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat, Pilar Ribal, té l'encàrrec de tirar endavant el projecte

2 min
Imatges prèvies al tancament de les galeries de la Plaça Major

PalmaLes galeries de la plaça Major de Palma ja tenen, almenys, un ús clar. L'Ajuntament de Palma ja treballa en un projecte per ubicar-hi un Centre d'Interpretació de la Ciutat. Concretament, qui s'encarregarà de dirigir-lo és la directora general de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat, Pilar Ribal, que explica a l'ARA Balears que "encara és un poc prest" per detallar què hi podrà trobar el ciutadà.

“És un Centre d’Interpretació de la Ciutat, que, pel títol, s’entén que tracta sobre Palma”, es limita a detallar Ribal. La directora general lamenta no poder donar-ne més detalls, perquè a hores d’ara encara n'estan “elaborant les línies mestres”. 

Quant a la decisió de triar aquest espai, la membre del govern de Cort recorda que "el batle ja va dir que era un lloc cèntric i que és un projecte que pot dinamitzar aquest espai, que no té ús". Si bé no especifica quines funcions tindrà aquest centre, Ribal manté que pretén "millorar l'oferta cultural de Palma".

Tancades des del 2019

Cal recordar que les galeries de la plaça Major de Palma estan tancades i sense ús des del 2019. Fruit d'això, una vintena de comerciants, propietaris de locals, varen anunciar el maig que demandarien l'Ajuntament –en aquest cas, l'anterior equip de govern– per tenir tancats els establiments des de fa gairebé quatre anys de manera "injustificada".

L'advocat i cotitular d'un dels locals, Bernat Feliu, va explicar que reclamen al Consistori "diversos centenars de milers d'euros pel lucre cessant produït per la inactivitat". Segons Feliu, la posició dels propietaris sempre ha estat de "disposició màxima" per col·laborar amb Cort, tot i que l'equip municipal els ha "ignorat olímpicament", sense tenir en compte els seus projectes. El portaveu dels propietaris de locals ha explicat que ells tenen un 30% dels locals, mentre que l'Ajuntament en té l'altre 70%. 

stats