Pressupostos
Política Cort 08/11/2023

Cort elimina els vals de descompte per a comerços de PalmaActiva

El pressupost d'aquesta empresa municipal davalla un 9,6% el 2024

1 min
Un comerç adherit a la campanya

PalmaPalmaActiva pateix una retallada del 9,6% en el seu pressupost per al 2024, la qual cosa suposa l'eliminació dels vals de descompte per als comerços de Ciutat. El consell rector de PalmaActiva així ho ha exposat aquest matí en reunir-se per presentar els seus comptes amb vista a l'any que ve. En total, el pressupost passa de 10,6 milions d'euros a 9,5 milions d'euros.

Davant això, la patronal del comerç de les Illes Balears, Afedeco, ha lamentat que desapareguin els vals de descompte, "que suposaven un respir a l'economia de la nostra ciutat". "Aquests vals no sols suposaven una ajuda al comerç, sinó a tots els ciutadans de Palma, perquè incitaven al consum. Si en passades edicions mostràvem la nostra satisfacció, avui lamentam que aquestes ajudes se suspenguin", ha declarat el president d'Afedeco, Toni Gayà.

Amb tot, Gayà ha advertit que "els bons de descompte, a més, tenien una doble intenció perquè promovien l'economia circular, ja que els doblers quedaven a la ciutat. Es tractava d'una ajuda per als palmesans i, en canviar-se aquests bons en els comerços de la ciutat, els doblers quedaven a Palma".

stats