La trituració de les plantes afectades, un sistema més econòmic i sostenible per lluitar contra la Xylella

Tècnics de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca han visitat Itàlia per conèixer el protocol de contenció que s'ha aplicat a les zones afectades

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha informat aquest dijous que la trituració de plantes afectades pel bacteri Xylella fastidiosa baixa el risc d'incendis i és un sistema d'eradicació més econòmic i sostenible.

Una delegació del Govern ha visitat a Itàlia zones de contenció on s'aplica la trituració dels exemplars afectats, com ara la regió italiana de Pulla (Apuglia), molt afectada pel bacteri, segons que ha informat la Conselleria en un comunicat.

Una delegació de la Direcció general d'Agricultura ha acudit a aquesta regió italiana per conèixer la gestió d'aquesta plaga per part de les autoritats fitosanitàries competents a la regió.

Europa aprova el protocol de contenció de la 'Xylella' a les Balears

Una altra dels problemes d'aquesta regió italiana compartits amb les Balears és la proximitat de parcel·les agrícoles i les masses forestals, que suposa l'eliminació d'una gran quantitat d'espècies forestals com a conseqüència de l'aplicació d'un protocol d'eradicació.

En aquest sentit, les autoritats fitosanitàries italianes han proposat a la Comissió Europea tancar les parcel·les forestals situades dins aquests radis amb una malla d'almenys quatre metres d'altura, ja que el vector (transmissor de la plaga) té la capacitat de botar o volar fins a tres metres.

Proposen, després de col·locar la malla, aplicar a aquestes zones forestals delimitades tractaments fitosanitaris respectuosos amb el medi ambient basats en productes ecològics en lloc d'eliminar completament la massa forestal.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF