Balears 10/02/2015

Els embassaments de Cúber i el Gorg Blau han acumulat 600.000 metres cúbics després de les nevades

Els operaris d'Emaya només han pogut accedir a Cúber, ja que l'acumulació de neu continuava aquest dimarts dificultant l'entrada al pantà del Gorg Blau

Ara Balears
1 min
Els operaris d'Emaya només han pogut accedir a Cúber. / EMAYA

PalmaEls embassaments de Cúber i Gorg Blau gestionats per Emaya han captat uns 600.000 metres cúbics d'aigua procedents de les nevades caigudes sobre la serra de Tramuntana des de mitjans de la setmana passada.

Les nevades, unides a les precipitacions que han deixat fins a 93 litres per metre quadrat a Cúber, han propiciat que els embassaments hagin incrementat la reserva un 5% respecte del passat 4 de febrer, informa l'Ajuntament de Palma.

El 4 de febrer va ser el darrer dia en què el personal d'Emaya hi va poder pujar a realitzar els mesuraments abans que les nevades produïssin el tancament dels accessos per carretera que es van reobrir novament aquest dilluns.

Amb tot, els operaris d'Emaya només han pogut accedir a l'embassament de Cúber, ja que l'acumulació de neu continuava aquest dimarts dificultant l'entrada al pantà del Gorg Blau.

Per aquesta raó, l'estat conjunt dels embassaments és orientatiu. En aquest sentit, mentre l'embassament de Cúber es troba al 81,5% de la seva capacitat, s'estima que Gorg Blau està al 71%.

Aquests percentatges donen una reserva conjunta estimada del 75% i un volum d'aigua embassat de 9 milions de metres cúbics, 600.000 més que els registrats dimecres passat.

Des d'Emaya es preveu que el percentatge de reserva es vagi incrementant al llarg dels pròxims dies a mesura que avanci l'operació de desglaç de la neu que encara s'acumula a la Serra.

stats