Armengol: "No podem garantir el subministrament d'aigua a totes les Illes durant l'estiu"

El ple del Parlament ha debatut la problemàtica de l'aigua de cara a la temporada d'estiu

La presidenta, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dimarts al Parlament de les Illes Balears que " no podem garantir el subministrament d'aigua per a totes les Illes durant els mesos d'estiu". I és que les dades de la sequera evidencien que s'ha de resoldre un panorama que agreuja la situació de partida. Armengol considera que "s'ha de fer una bona gestió, ja que s'han trobat amb moltes dificultats". Per exemple, "a la dessaladora de Palma hi ha tres línies aturades que ara costarà molt de posar en marxa. A més, també hi ha dessaladores que no estan connectades i que, per tant, compliquen poder garantir el subministrament d'aigua".

Aquesta ha estat la resposta que ha donat la presidenta a una pregunta que li ha fet el portaveu del grup parlamentari d'El Pi Jaume Font al ple del Parlament sobre si el Govern podrà garantir aigua potable els mesos de juny, juliol, agost i setembre a les quatre illes.

Segons Font, "si no hi hagués hagut aquesta ' pardaleria' amb el tema de l'aigua i la mala gestió, faria estona que estaria solucionat". Font ha proposat a la presidenta "recuperar el projecte de la ministra Narbona i millorar les connexions de Manacor i de la banda de Felanitx o Santanyí".

Font ha afegit que " cal unificar el preu de l'aigua: el Govern ven aigua de la costera i la cobra com a aigua dessalada". A més, ha recalcat que "aquesta és una gran oportunitat d'unificar el preu de l'aigua i que se segueixin utilitzant les dessaladores durant tot l'any".

Per part seva, la presidenta ha assenyalat que " les Illes necessiten inversions extraordinàries i una gestió de l’aigua molt més raonable. Per això, caldran noves infraestructures hidràuliques i un plantejament diferent. No podem dir que som una destinació turística de primer ordre amb aquesta situació". 

La presidenta ha recordat que "de moment hi ha 2.700.000 euros que s’invertiran a tenir aigua en condicions".

Armengol ha indicat que el subministrament es pot garantir en aquelles zones en què  el sistema està "en alça", però no en les zones en què no hi ha reserves suficients. També ha afegit que "no pot ser que a un costat de Mallorca hi hagi tres dessaladores i a l’altre costat de l'illa, res; ni tan sols canalitzacions".

 

 

 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF