Balears 18/04/2017

La Setmana Santa deixa a Menorca un balanç positiu

Els principals restaurants de l'illa registren un increment de facturació i auguren una temporada alta turística superior a la de l'any passat

Iván Martín
2 min
Els turistes s'han deixat veure a Menorca.

MaóUna Setmana Santa per sobre de les previsions. Aquest és el primer balanç de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de CAEB. Tot i reconèixer que encara no tenen dades concretes, el president de la patronal, José Bosch, té clar que "han estat uns dies de molta feina i la majoria d'empresaris n'estan molt satisfets. Hi ha dos factors clau per entendre aquest augment: per una banda, les dates en les quals ha caigut la festivitat, i per l'altra, les elevades temperatures, que han afavorit destinacions de costa".

Bosch considera que "quan la Setmana Santa cau a mitjan abril la facturació dels negocis acostuma a ser millor. S'ha de pensar que, si aquests dies de festa coincideixen amb inicis de mes, molta gent aprofita per fer la darrera esquiada de la temporada". A més a més, el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca explica que "la conjunció de diversos factors ha afavorit aquesta dinàmica, ja que els residents, aprofitant el bon temps, han anat a la platja i es decanten per dinar o sopar fora". Cal recordar que als turistes que han gaudit d'aquests dies a Menorca s'hi han de sumar els visitants del turisme sènior, i les 4.000 persones que de diferents parts del món han arribat a l'illa per prendre part en el torneig internacional de futbol formatiu MeCup.

Per tot plegat, el president de la patronal restauradora creu que "les dades de la Setmana Santa ens indiquen el camí de la temporada turística. És a dir, esperam més gent que l'any passat. És un baròmetre que pràcticament no falla mai. Som optimistes i estam confiats davant uns mesos de màxima densitat i volum de feina". Finalment, José Bosch ha volgut emfatitzar la "fidelitat del mercat nacional. Continuen sent el millor client per als nostres establiments. Malgrat això, els francesos cada cop són més i amb un poder adquisitiu considerable".

stats